Helg och måndag.

En bra helg var det.

Nästan hela lördagen tillbringades på Lidingö. Andreas och jag åkte upp tidigt (kanske lite FÖR tidigt...) för att vara säkra på att hinna hämta ut nummerlapparna och så.

Klockan 13.30 gick vår start och det kändes bra den första kilometern TILLS jag såg täten före mig vända och möta oss andra! Hela klungan hade alltså sprungit fel och ju längre fram man låg desto mer fel hann man ju springa! Galet irriterande och tyvärr hann jag springa ganska mycket fel själv, minst 5-6 minuter måste det ha kostat mig! Sjukt dåligt att banan inte var bättre utmarkerad.

Men i allafall... Jag sprang på, fast jag var förstås lite halvgrinig över felspringningen. Tävlar man på 30 km vill man ju inte gärna ha en tid för 31...

Det var galet tjockt med folk i ca 14 km (och även rätt tjockt efter det) så det var i vilket fall omöjligt att springa så fort som man hade önskat. Hur som helst kändes det bra första 13 km ungefär, sedan fick jag sjukt ont i magen. Som tur var gick det över efter ca en halvmil så då fick jag nya krafter! Den sista milen var sportdrycken vid vätskekontrollerna verkligen min bästa vän, så gott när man var trött! Tack vare den kunde jag t.o.m. lägga på en spurt innan mål, känns ju alltid roligare än att stapla i mål! ;) haha...

Kollade mina deltider, hade 59 på första milen (eller första 1,1 milen...:P ), 58 på andra och 55 på sista. Sluttiden blev  2 timmar och 53 min. Känns väl okej, men det viktigaste var att känslan mot slutet också var helt okej, för då vet jag att jag vågar anmäla mig till Maran i vår. Vore så coolt att ha genomfört ett maratonlopp!

På kvällen var Tove, Hasse, Fredrik, Hanna och jag hemma hos Hanna och åt pizza och spelade spel. Kul och mysig kväll! :D

I går gick jag först en redig promenad med Sara och hunden Molly. Kul att träffa Sara! Blir alltför sällan, tyvärr... Därefter åkte jag och päronen upp till Uppsala. En hel del grejor inhandlades på IKEA och COOP och ett helt lass med kläder och toarullar lassades av hos Malin på Ultuna (hennes föräldrar hade skickat med lite grejor hemifrån i vår bil). Päronen drog hemåt och Malin följde med hem till mig en sväng. Vi åt korv med bröd och såg på "Coyote Ugly". En bra söndag var det!

I dag började jag inte förrän 10, vilket var riktigt skönt! Fallstart, en föreläsning och resten av dagen har ägnats åt mikroskopering, kom inte hem förrän 21.30... Bara fyra dagar kvar till den skrämmande duggan på ungefär fem miljoner preparat! (känns det som åtminstone...haha...) Men jag kan iaf otroligt mycket mer nu än vad jag kunde i morse, så det löser sig nog efter antalet fler timmar i mikroskoperingssalen! ;)


Den här är ju grymt bra!


Lidingöloppet.

Lidingöloppet i morrn då!

3, vad jag hört, rätt svårsprungna mil i terräng.

Blir nog intressant...

Effektivitetens dag!

Jisses, ingen rast, ingen ro! I dag har jag faktiskt hunnit med en hel del.

Cyklade till skolan vid halv åtta-tiden, ställde in mina två matlådor i kylskåpet i mikrorummet (varför de var två framkommer...) och gick till föreläsningssalen. Vi hade två föreläsningar om hjärtat innan lunch. Den första handlade om EKG och var rätt intressant, den andra handlade om hjärtats anpassning till ansträngning och var grymt intressant! Tror att särskilt alla som själva är idrottare kände så, för man fattade liksom plötsligt ett och annat om träning som man tidigare inte haft någon koll på. Lite aha-upplevelser där! haha...

Klockan tolv strömmade i vanlig ordning minst halva klassen (d.v.s. ca 40 pers) upp till 10-talet mikrovågsugnar (plus att det ju redan var en massa andraterminare där) så det blev ju lite kö om man säger så... Jag, Frida och Emelie åt och gick sedan upp till mikroskoperingssalen för att "plugga" lite preparat. Vi har dugga på ca 100 strukturer nästa fre så det känns ju lite småtungt! Hittills har jag väl kanske koll på 10 stycken... :S

Strax efter tre tog jag cykeln till badet och tränade med USS mellan 16-18. Ett a2/a4 pass var det och det gick helt okej utom sista 50:an, då jag var aningen trött...

Detta var passet:

300 vf
300 fr inväntande/tummen i armhålan/vändningsfokus
8x75 (2x kirl,me utan fj, fr 1-3/25:a, vf) v 15
3X (200 me ben/ss + 4x50 fr 1-4 st 60 + 200 me ben/ss + 8x25 spec 1-4 st 35)
100 bad
8x25 spec max (från mitten av bassängen)
50 spec från pall
300 bad


Det var kul att simma, men en sak tänkte jag på: om man känner sig äldre än de flesta som simmar hemma så var det inget mot vad man gör här! Undrar var alla i elitgruppen håller hus? Många av de jag tränade med idag kändes som typ 92:or (vilket säkert innebär att de var 94:or, haha...)

Efter passet kände jag mig faktiskt riktigt pigg, men vrålhungrig, så jag cyklade tillbaka till skolan, mikrade och åt min mat och begav mig sedan återigen upp till mikroskoperingssalen. Där satt jag tills ögonlocken började bli riktigt tunga vid nio-tiden.

Nu är jag iaf hemma, ska packa ner lite grejer som ska med i morrn. Slutar redan kl 10 i morrn så jag kommer hem till Södertälje vid lunchtid. Ska bli skönt!

Godnatt!

Söndag

Fyra timmars plugg och en till planerad i kväll...

Är detta mitt nya liv? Haha... Nädå, det går ingen nöd på mig, känns bara kul!

Har även hunnit med och fixa och dona lite i mitt lilla hushåll under dagen. Samlade ihop allt återvinningsskräp som jag samlat på mig på sistone (d.v.s. mjölkpaket, plastförpackningar och liknande) och trampade iväg med hopp om att finna en sådan där liten samling återvinningscontainrar inte alltför långt bort. Men shit vad fel jag hade, måste ha missat det närmaste stället för jag cyklade i en hel evighet innan jag till slut fick kasta mitt skräp! Haha... känner mig som en riktig miljöaktivist som lägger ner sådant jobb på återvinning! ;)

Åkte sedan hem och åt risgrynsgröt (något som jag aldrig riktigt gillat, men som plötsligt är helt sjukt gott!), pluggade lite och kollade på tv innan det var dags för första träningen med USS. Det var ett rätt bra pass, mycket frisim, arm och ben samt idioten på slutet. Kändes kul att simma igen!

Nu har jag suttit fast framför Facebook lite för länge känner jag... Dags att öppna fysiologiboken igen! ;)


PPK!!! :D


Grymt rolig kväll i går!!! PPK-sittning på Stockholms nation (PrePreKlin = före de förkliniska terminerna 1-5, vilka vi påbörjar nu!)

Min nollegrupp, Kirurgerna, träffades kl 17 hemma hos Frida för att finslipa vårat spex. Det blev faktiskt riktigt bra och framträdandet senare under kvällen var ruggigt kul! Tyvärr räckte inte detta för att övertyga faddrarna om att vi var de mest värdiga vinnarna av årets nollegrupp, det blev istället Ortopederna som gick segrande ur det hela. Men men... det var hur som helst väldigt kul att se allas spex!


             

Sittningen höll på till strax efter 23 och sedan var det full fart på dansgolvet som gällde! Tror inte att jag dansat så mycket sen studenten, om ens då. :D

I dag vaknade jag inte alltför tidigt, men jag har iaf hunnit med lite histologiplugg och jag ska väl hinna med lite till så småningom... Fast egentligen tar det inte emot så mycket att plugga för det är väldigt intressant alltihop. Såååå mycket bättre än all äcklig matte och fysik under våren. Hoppas den här känslan håller i sig!


Sprang i en hel timme igår och jag tänkte göra det samma nu om ett tag. Börjar få lite småpanik inför Lidingöloppet nästa helg. Då lär det ju faktiskt bli en löptur på runt tre timmar... :S


Onsdag 17/9

I dag hade vi föreläsningar hela förmiddagen och sedan efter lunch hade vi vårt första PU-tillfälle (PU=Professionell Utveckling). Varannan ons em ska vi vara ute på respektive praktikplats och varannan ska vi öva andra praktiska och teoretiska grejer på sjuksköterskeskolan. I dag skulle vi lära oss att ta blodtryck, auskultera (lyssna på hjärta, lungor...) samt palpera (känna efter sjukliga förändringar). Det där med blodtryck var lättare sagt än gjort: att hålla i grejerna, blåsa upp med lagom mycket luft och så sedan lyssna av med stetoskopet mot artären var faktiskt lite klurigt... Men till slut fick vi iaf till det någorlunda bra. Tur att man har några år på sig att öva. ;)

Tänkte att jag skulle hinna simma idag, men nej. Vi slutade skolan vid 16.30 och simträningen höll på mellan 16-18. Eftersom jag ändå inte hade varit ombytt och klar förrän runt 17 bestämde jag mig för att utnyttja min fribiljett på "Stallet" (Friskis & Svettis) istället! Körde ett Sculp-pass (samma som Body-pump) och det var jobbigt vill jag lova! Kände mig lite kaxig i början och lastade på lite väl med vikterna... Tungt blev det, särskilt i underarmarna när vi körde biceps! Men det ville man ju inte låtsas om när man stod där med halva låten kvar och syran bara sprängde! Haha... Men jag får ju faktiskt skylla mig själv, bra styrketräning blev det åtminstone! ;)

Passet var slut vid 19.30. Jag duschade och åkte därefter ner till stan för att möta Sandra (som jag bodde i samma korridor med i Heidelberg) på Kalmars nation. Vi åt och tog varsin öl, jätteskoj att ses igen!

Så jag kom hem nu för en timme sedan ungefär. Har kokat, eller rättare sagt t.o.m. lyckats överkoka (glömmer som vanligt bort vad jag håller på med, haha...), potatis till morgondagens och fredagens matlådor.

Hörde nyss "Knockin´ on Heaven´s Door" på radion. Då finns det ju bara en person man tänker på... Sin 20-årsdag borde varje människa få uppleva.

Så kul! :D

Skumt vad kul det är att sjunga! Det spelar ingen roll om det är Singstar en kväll med några kompisar eller som ikväll i en jätttelik gospelkör i kyrkan. Man bli bara så galet glad av det! Absolut något jag tänker fortsätta med en gång i veckan!
Sedan måste det ju vara ett plus också att kören är stor, så att ens inte alltigenom vackra sångröst hörs alltför starkt... Haha... :D

Synd bara att veckan inte har fler dagar, känns som att det finns mycket jag skulle vilja hinna med just nu...

Träning och kör!

Jag som var så taggad (och en aning nervös) för att träna med Uppsala Simsällskap ikväll. Så hade de ingen träning! Snopet.

Men men, det blev 4000 eget istället, alltid nåt... Fick dessutom beröm av masterstränaren på kanten för att jag hade bra träningsdiciplin, något jag sög åt mig som en svamp efter att ha gnetat runt i min ensamhet. Haha.... :D

I morrn kväll blir det däremot sjunga av istället! Linnéa, Carro, Rebecka och jag ska titta in på universitetskyrkans gospelkör och kolla om det är nåt för oss. Kan nog bli skoj!

Hinner nog inte simma igen förrän på tors när jag tänker efter. Slutar skolan efter 17 på ons och sen har jag en fribiljett på Friskis också som jag vill använda... Sen borde man väl ägna skolböckerna några timmar också! ;)

So long!

På uppdrag i Uppsala...

Vi (min nollningsgrupp "Kirurgerna") har liksom alla de andra grupperna fått ett antal roliga och mindre roliga uppdrag att utföra under en vecka, så i går kväll (i sista stund när de flesta kloka personer satt hemma och pluggade inför dagens fallredovisning) begav vi oss ut på stan och fick följande gjort:

*Fotade när en av oss (Malin) poserade i ett skyltfönster (på Åhléns).

*Idkade välgörenhet genom att alla anmäla oss till Blodcentralen och lämna blod (prover för att se om vi sedan kan bli blodgivare) samt dela ut broschyrer om det på stan.

*Klämde in 12 pers i en telefonkiosk (med visst samarbete med "Kardiologerna". Fast vi hade lätt fått plats med ett par till om vi bara haft fler frivilliga)

*Byggde ett mänskligt torn mot Domkyrkans vägg.

*Fångade alla i gruppen på bild i luften under ett hopp från trappan framför Domkyrkan.

*Färgade håret med grönt partyspray.



*Klättrade upp i väl vald lyktstolpe (Anton, mitt på Stora Torget).

*Bytte bort ett Kinderägg (visserligen bara till en galge som senare också gick sönder, så man kan ju diskutera om vi inte bytte ner oss...)

*Satte en kondom på viss omtalad staty vid Centralstationen (vilken dessutom var avsprärrad p.g.a. omläggning av vägar)

*Badade i Fyrisån! (inte världens renaste vill jag lova ;) )

Hur som helst var det en kul kväll och jag hoppas att vi vinner nolletävlingen! (Fast jag tror iofs att våra samarbetspartners där i telefonkiosken blir svårslagna...)







 


I like it! :D

Jag har bara bott här i Uppsala en dryg vecka, men jag måste verkligen säga att jag stortrivs!

Skolan är bra, människorna trevliga och jag trivs alldeles utmärkt i min lilla vindsvåning! Här kommer lite bilder på den förresten:

               

I dag fick vi våra grupper som vi ska vara i på praktiken i höst. Jag hamnade på reumatologen på Akkis (Akademiska sjukhuset). Blir nog kul!

Sedan hade vi föreläsning om sekretess i vården och hela eftermiddagen ägnades därefter åt att blåsa liv i dockor och öva HLR. Hem en sväng vid femtiden (hann då se sista avsnittet av Sex & the City, har nu sett ALLA :) ), sedan iväg till Gbg:s nation för lite musikquiz med faddrar och kursare (något som jag och mitt lag för övrigt SÖG på, vi kom VÄLDIGT sist... haha...). Fick faktiskt skjuts av min granne in till stan, eller alltså... sonen i familjen jag bor hos. Rätt skönt, för det känns som att man ändå får ihop sina kilometrar cykling under dagen... :P

Nu är det nog dags att ta itu med diskandet och kanske koka lite ris till morgondagens matlåda...

Hårt nollningsschema! ;)

Sju skoldagar in på läkarlinjen och jag är helt slut! Och NEJ, det är inte p.g.a. en massa pluggande utan för att våra entusiastiska faddrar anordnar en massa skumma men roliga aktiviteter varenda kväll! Visserligen helt frivilligt att gå på men... man vill ju inte missa något kul! :D

Så jag trotsade regnet och begav mig ut på cykeln även denna kväll. Det var iofs rätt lugnt just idag, middag och utgång på Snerikes. Mycket trevligt, men kallt eftersom vi satt ute på verandan och åt... Vad som är bra med nationerna här i Uppsala är ju att man går ut vid åtta-niotiden och vid tio är det fullt drag. Hemma skulle man ju inte ha lämnat förfesten vid den tiden... Detta är faktiskt mycket bättre, då kan man ju fungera normalt dagen därpå. ;)

Nu känns det som att man skaffat sig lite koll på åtminstone halva klassen. Det är så kul att träffa så mycket nya människor och de flesta av mina kursare är jättetrevliga! Kan nog bli dryga fem roliga år tror jag! :)

Färdigflyttat!

Då var väskorna (och påsarna) uppackade, maten inhandlad, skrivaren och bredbandet installerat och tv:n inköpt! Jisses, pengarna har bara rullat iväg idag, inte minst för mina stackars föräldrar som snällt nog stått för de mesta av inköpen. Det är nu man märker hur dyrt det verkligen är att ha eget hushåll.
 
Nu har mamma och pappa åkte hem igen och jag sitter här själv i min lilla vindsvåning. Känns riktigt spännande att bo helt ensam för första gången.
 
Familjen jag hyr av verkar verkligen mysig också. Pappan är distriktsläkare så han var väldigt intresserad av att höra om min skola och så. Mamman är sjuksköterska tror jag (fast hon undervisar nog eller något i den stilen) och hon hade bakat äppelpaj till oss när vi kom i förmiddags. Jättegott! :D

Efter att ha flyttat in alla kassar och väskor som jag hade med mig hemifrån åkte först till Botaniska trädgården där mamma ville gå på St Paula-utställning (min mamma älskar blommor!). Några söta små plantor inhandlades, därav två till mig. :) Därefter fick vi kryssa omkring lite extra med bilen för cykelstaden Uppsala hade denna helg höjt sig ytterligare en nivå och anordnade SM i sporten. När vi kom ut från Botaniska fick vi passa oss för att inte bli nermejade av deltagarna i herrarnas linjelopp!

                                           


Efter Botaniska begav vi oss iaf till centrum för att inhandla diverse böcker och för att äta lunch. På Akademibokhandeln jobbade Karin som är en av faddrarna till min årskurs (d.v.s. hon går 2:a terminen) så jag kunde fråga lite om kurslitteratur och så. 

Sedan har vi även hunnit med en redig sväng på Coop samt en runda på Elgiganten och nu har det installerats och kopplats för fulla muggar! Men så, äntligen, är både skrivare och bredband igång och jag börjar faktiskt känna mig riktigt hemma! Nu ska jag bara försöka få någon sorts ordning på alla kläder som ligger i en hög i soffan...


En vecka gjord, 219 kvar! haha... :D

Då har man tillbringat en tid i Uppsala då! En lång men otroligt rolig och händelserik vecka har det varit! Har vid det här laget fått en hyfsad uppfattning av hur man använder biljettautomaten på bussen, hur man tar sig ner till centrum utan att bli påkörd av alla hundramiljoner cyklister samt hur man ska bete sig för att inte irra bort sig på BMC...

Som sagt, många nya intryck att smälta och mycket förvirring till en början. Sedan var det ju det där med nya människor och namn... Vet inte hur många Anna, Linnea och Erik jag hälsat på de senaste dagarna! Men men, när man är 80-90 personer i klassen kan man kanske inte hålla reda på alla på en gång. ;)

Flyttade in hos Malin på Ultuna i söndags och har sedan bott där under veckan. Under tiden har jag ivrigt ringt på varenda annons om rum som jag sett. (Ringde faktiskt på en som tydligen var två år gammal! Bra uppdatering där på vissa anslagstavlor...haha...) När jag ännu inte fått tag på något i torsdags ringde de kära päronen in en annons i Uppsala Nya Tidning och vips, på fredagen började telefonen att ringa! :)

Så jag var och kollade runt lite i går eftermiddag och till slut fann jag min nya bostad! Det är en vindsvåning på ett hus på tomten hos en familj. Jättemysigt faktiskt och riktigt rymligt! Eget badrum, pentry, tvättmaskin och balkong! Känns perfekt! Så i morrn packar päronen och jag in oss i bilen och åker upp! Då får jag äntligen dit min cykel också! Man känner sig verkligen smått handikappad utan i en stad där alla svischar fram på två hjul.

Skolan då. Den första kursen vi läser är en introduktionskurs. Egentligen inte så mycket plugg under de två första veckorna, utan istället mer föreläsningar och intervjuer för att få en bild av vad läkaryrket innebär. I går fick vi träffa "seniora läkare", d.v.s. ett antal 80,90-åriga stenåldersgubbar som tragglade sig fram med käpp men som dock entusiastiskt berättade om sina spännande yrkesliv. Mycket intressant faktiskt! I övrigt har vi träffat lite patienter, samt verksamma sjuksköterskor och läkare och fått ställa frågor och så.

På kvällarna har det däremot varit nollning för hela slanten och det är det även nästa vecka! I måndags var vi hemma hos en fadder (alltså en student på terminen före oss) och åt middag, därefter ut på VeDala Nation. Därefter åkte jag på en pangförkylning och låg mest och sov två kvällar, men sedan var jag återigen redo för lite Singstar och Sccchtekdans på torsdag kväll. :D (Sccchtekdans= inövad dans till sccchtekig låt, avsedd att framföras senare under kvällen på smått snobbiga Stockholms Nation.) Tyvärr fick vi aldrig chans att framföra vårt fina nummer för det var jättekö till Stockholms. Hade ju annars varit coolt om sådär en 50 studenter rockat loss till den grymma koreografin där på dansgolvet! ;)

Nåja, nu har jag en hemmalördag framför mig i allafall. Riktigt skönt faktiskt efter en omtumlande vecka. Simmade och körde styrka nu på morgonen. Nu när jag varit borta från badet ett tag märker jag verkligen hur mycket jag trivs där, det är nog en plats där jag alltid kommer att känna mig hemma! Det var skoj att simma och jag var ändå hyfsat snabb på 100 fr trots att jag bara har en handfull pass i ryggen efter sommaren. Ser fram emot Bertils minnestävling och middagen nästa helg!

Ojoj, nu har jag skrivit en himla massa... Får räcka där! ;)

Hej så länge!


RSS 2.0