Sömnlös...

Kan inte sova...

Tänker för mycket för tillfället och jag är absolut inte en sån som mår bra av att ligga och analysera mitt liv in i minsta detalj om nätterna. Det är inte så att det leder till bra lösningar eller plötsliga snilleblixtar som reder ut varje bekymmer. NEJ, NEJ. Det är snarare så att jag vaknar med tungt huvud och inte har den minsta lust att gå upp dagen därpå.

                                                                              

Men upp måste jag i morrn, och det tidigt som attan! Matte ska räknas, fysiklektion ska deltagas på, nytt pass ska införskaffas (äntligen! känner knappt igen mig själv på det gamla passfotot...), simträning ska simmas och uppklädning skall ske. Sen är det äntligen Valborgsmässoaftonskväll och bord är bokat på Barolo (om Hanna nu lyckades charma personalen tillräckligt, hoppas det!). Ska bli skoj! Sen är det ju mösspåtagning i hela stan också, så nog finns det aktivitet långt in på natten om man så önskar... Kunde ju vara kul, känns som jag inte har varit ute på ååååår! (fast riktigt så illa är det ju inte...)

Hoppas bara att jag håller mig vaken...

Borde nog ge sängen en andra chans nu.

Because of you...


Är det knäppt att tycka att några tecknade Sims-karaktärer plötsligt gör denna låt ungefär 10 ggr så sorglig...?



Städpanik och simtävling.

En hektiskt morgon, minst sagt. Hela familjen var satt i arbete: golv skulle skuras, mattor piskas, hyllor dammas och mat inhandlas. Galet vad några släktingar i antågande kan få min familj att lägga på ett kol... Tänk om man jämt hade skinande golv och dammfria hyllor, då skulle man bara kunna ta det lugnt en dag som denna...  Men egentligen, hur kul skulle det vara? Att skåda förvandlingen från stökig lägenhet till nystädad har faktiskt sin charm. Dessutom är det bara människor med alldeles för mycket fritid som inte har dammtussar i hörnen emellanåt!

                                                                      

Nåja, efter en tur till ICA åkte jag hem och åt en rejäl pastalunch innan det var dags att ta fram eniro-kartan och försöka hålla sig på rätt vägar en timme. Skulle nämligen upp till Jakobsberg för simtävling på eftermiddagen. Är så totalkass på att hitta i Stockholm och jag kan ju inte säga att sitta ensam i en bil på främmande vägar gjorde saken lättare... Men jag fixade ändå det hela förvånansvärt bra. Kom t.o.m. fram lite snabbare än planerat. (Att jag sen hamnade i Sundbyberg i stället för på E4:an på hemvägen var ju i och för sig lite klantigt...)

Så, i alla fall, tävlingsdags var det! Har längtat hela veckan efter att få simma riktigt snabbt, för det har känts så bra på träningarna. Och bra gick det också! Pers på 200 medley med över en sekund, vilket var jättekul! Har haft det riktigt trögt och inte persat på ett bra tag, så jag njuter i fulla drag även om 200 medley för min del är en ganska obetydlig distans. Simmade även "min" distans 50 fr. Gick okej, men inte mer... Var nog lite seg efter medleyn och sen shabblade jag bort vändningen totalt... Ska vara riktigt snabb nästa helg i Uppsala i stället! Då är det långbana också, så man slipper sånt där tjafs som vändningar! Haha...

Efter att slutligen hittat upp på E4:an och sakta men säkert rattat mig mot Södertälje, avslutade jag dagen hemma med familj och gästande faster och farbror. Mycket trevligt, men synd att man inte träffas oftare... Det suger att ha släkten utspridd över hela landet!

: D

Jag har flyt, riktigt flyt just nu.

Inget ska få sabba det!




En av de bästa refrängerna någonsin tror jag, Niklas Strömstedts "Om":

"Om du var ett hav vore jag en våg
Om du var himmelen skulle jag ha vingar
Om du var ett regn hade jag vart hav och land
Om du var musik vore jag en sång
Om du var vidderna ville jag va´ vinden
Men jag skulle inte va´ nånting om du inte fanns"

Love it!


Skön låt!


VÅR!!! :D

Det är dagar som denna som jag inte ångrar att jag var snål nog att skippa det där med busskort. När solen skiner och fåglarna kvittrar är det faktiskt nästan bara skönt att gå de fyra kilometrarna till skolan. Bara skönt vore det om man inte var en person som hade så lätt för att svettas, för jisses vad varmt det blir uppför Torekällbergetbacken... Får skippa det där med vårjacka och börja gå i t-shirt snart känner jag... hehe...


image14       image13
                                                                           
Sötast idag, ett av lammen              Centrum i Tokstan, sett från Marenbron. Fint! :)
på Torekällberget.                                       

Plugghästens och träningsnarkomanens glamorösa vardag.

Känns som att jag inte skrivit nåt på bloggen på ett tag så jag får väl försöka mig på ett litet inlägg...

Saken är den att jag har faktiskt inte så mycket att skriva om för tillfället. Har gått och blivit en riktig plugghäst på sistone, så det är helt enkelt inte så mycket spännande som försiggår i mitt liv just nu. Fem timmars fysikplugg i går och ytterligare fem idag. På det klämmer vi in några träningspass och där har vi vad jag sysselsätter mig med för tillfället... Låter kanske inte så där jättespännande och det är det verkligen inte heller (och då syftar jag främst på fysiken), men trots det så stortrivs jag just nu. Jag har riktiga utmaningar framför mig och jag måste jobba hårt för att klara av dem. Faktum är att det är precis så jag vill ha det. 

                                                                      

Fast iofs...det vore roligare om utmaningen var något annat än en galen mängd fysikplugg... Och en sak är säker: jag kommer verkligen inte att sakna det när det är över.

Sådant borde inte få hända.

Hela Sverige hoppades nog in i det sista på att lilla Engla skulle vara välbehållen.

Nu är det inte så och det är så förfärligt hemskt alltihop! Tänker på hennes anhöriga. Så fruktansvärt att veta att ens tioåring blivit mördad.

Sådant borde inte få hända.


Söndag

I dag har jag lyckats med följande:

Vakna kl 6 fastän det var veckans enda, efterlängtade sovmorgon!


Varit och provkört familjens eventuella köpobjekt i bilväg. Detta resulterade i en aningen längre tur än vad pappa och jag räknat med eftersom vi irrade bort oss på småvägarna vid Almnäs...
        

Genomsökt varenda skrymsle i köket på jakt efter choklad! Höll på att bli tokig ett tag, men lyckades till slut dämpa sötsuget med digestive-kex och jordgubbar. Tänk vad man kan hitta i frysen!   
                                                                            
     
Somna efter lunch och vips hade man två timmar mindre att bekymra sig om. (Som om det var vad jag behövde! Stress...)  
    
S
ätta mig här framför datorn nu, trots att jag vet att det är med näsan i matteboken jag borde sitta...     

     


Vart tog Eurosport vägen???

Hade ställt in mig på en kul kväll med sim-VM på tv, men NEJ, så blev det ej. Tydligen har vi inte Eurosport längre. Undrar varför...

                          image11

Grrr...

Blir så trött på folk som letar efter bråk! Måste man verkligen förstora upp en obetydlig liten grej som inte gjort någon skada? Ska det vara så svårt att vara lite överseende?

Varför kan inte människor vara snälla mot varandra?


Spagettiarmar...

Galet var trött man kan bli av att simma! A3-serien idag var 20x100 (10 fr st.1.30, 10 ben st 1.50) och det kändes låååååångt lååååååångt. Helt slut nu, slår vad om att jag somnar på två minuter!
 
Godnatt!

 

Ett marsvin mindre... :(

Sov gott "Ulltoss".

Tänk att ett marsvin kan vara så kärt. <3

image7         image10



image6         image8

27 Dresses

Kom just hem från världens härligaste film! Var uppe på Söder och såg "27 Dresses" med en kompis nu på kvällen. Den var verkligen grymt bra. Har redan blivit lite halvbesatt av en av låtarna från filmen så passa på att njuta av denna:



       





Sen var ju inte skådespelarna så tokiga heller...Katherine Heigl gillar väl alla Grey's-fantaster(?) och sen fanns det ju givetvis en snygging för henne att "hooka up" med också!  ;)

pisssss...

Har rättat och NATURLIGTVIS har jag min vanliga tur och lyckas (enligt min rättning, vilken förhoppningsvis är aningen fel) skriva mitt livs bästa högskoleprov men ändå inte komma ur det poängintervall som mitt gamla resultat redan ger. Surt nog tror jag att endast ett poäng mer skulle göra denna ENORMA skillnad.

FRUKTANSVÄRT FRUSTRERANDE!!!

Högskoleprovet...uhh...

Så var man där igen då! Ännu en smått obehaglig dag på Täljegymnasiet... Fjärde gången gillt, eller hur! Är så trött på detta prov, men ändå anmäler jag mig gång på gång av anledningen att jag ju faktiskt bara har allt att vinna på det.

Alla man pratar med om provet säger att det brukar gå bättre och bättre ju fler gånger man gjort det. För mig har det dock varit raka motsatsen, jag hade min prestationstopp under vårterminen i tvåan då jag för första gången skrev. Skulle kännas oerhört kul om jag kunde förbättra mig nu, tre år senare. Det skulle förbättra mina chanser att komma in på önskad utbildning avsevärt. Så jag hoppas hoppas hoppas in i det sista tills facit läggs ut på internet om några minuter!  Är sååååå nervös!

Nooo...

Nu har jag suttit alldeles för länge framför datorn IGEN! Trots att jag vet att jag har en hel hög med äckliga fysiktal att räkna. När ska man någonsin lära sig...

Vårdbiträde.

I dag har jag för första gången i mitt liv klivit in i rollen som vårdbiträde. Dag 1 av 5 på introduktionen har genomförts.

Saken är den att jag ska arbeta inom äldreomsorgen när det så småningom börjar bli sommar och semestertider för ordinare personal. Eftersom jag bär på noll erfarenhet inom detta område ska jag först genomgå en sorts "lär-känna-jobbet-och-sådant-som-är-nödvändigt-att-kunna-kurs". Så i dag har jag jobbat mellan 7 och 15. Har fått en inblick i hur det fungerar på "min" avdelning (ett boende för dementa) samt lärt mig både ett och annat om de gamla tanterna och gubbarna. Alla på avdelningen var så trevliga, såväl personal som boende. Givetvis kommer jag stöta på problem och svåra situationer så småningom, men dag ett har iaf känts mycket positiv! :) Ser fram emot att arbeta i sommar och lära mig mer om det hela! Som en av de gamla tanterna sa: "Kunskap är aldrig tungt att bära på". Hon har så rätt.

Lite av varje...

·En timmes mindre sömn märks tydligt. Tack och lov är det bara en gång om året som klockan måste flyttas fram. Detta är nog dock inte den enda anledningen till att det känns som att jag ligger aningen back på sömnfronten... 


·Världsrekordet på 50 fritt bara fortsätter att krossas, på såväl dam- som herrsidan. Hetast är som vanligt simmarna från "Down Under".


·Fysik är helt enkelt tråkigt, idag tog det 5 minuter innan mitt tålamod försvann...


·Våren är här!!! Gick förbi ett område fullt av tussilago här om dagen. Vackert, vackert!  Underbart också att slippa alla tjocka vinterkläder! :)



· Tv-serien "Barnmorskorna" är ett av mina nya måsten. Så underbart att se en nybliven lycklig familj,  särskilt när den rörda pappan inte kan hålla tårarna tillbaka. Tittade på inspelningen idag för oturligt nog går det många bra program samtidigt klockan 21 på onsdagar...


·Träningsvärken i vaderna börjar äntligen gå bort. Några dagars snowboardåkande är inte att leka med... Men oj, vad det är värt det! Hade glömt att det kunde vara så kul att åka bräda. (Eller egentligen så har jag nog alltid vurpat för mycket tidigare för att uppskatta åkandet... :P)


·Familjens lilla charmtroll, marsvinet Julia (oftare kallad Ulltoss) är sjuk. Skittrist verkligen. :(  Hoppas att hon repar sig, för mysigare djur får man leta efter.

 image4

·Vi var på Bosön (Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum) i dag med simningen och genomförde diverse rörlighetstester. Resultatet var väl sisådär, men väntat, för min del... Man kan ju lugnt säga att smidigare axelparti har skådats av sjukgymnasten som testade mig... Hur som helst återvände vi hem med varsin uppsättning individuella övningar så nu ska här köras smidighet! Varje dag i tre veckor ska det övas för att sedan återvända till sjukgymnasterna med ett (förhoppningsvis) bredare rörelseomfång.


·Jag fick MVG på C-kursen i matte!!! Hoppade bokstavligen högt av glädje när jag fick beskedet. (Tur att jag befann mig framför datorn i mitt rum för annars hade det blivit aningen pinsamt...) Känns bara så himla skönt!
Det var en av fyra, three to go... Operation 20,0 fortsätter.


·Vissa kvällar ordnar badpersonalen i Sydpoolen med lite extra mysig stämning för badets motionssimmare genom att tända ljus på kanten. Samtidigt undervisar jag nybörjarsimning i bassängen bredvid. I går kom det in en vuxen man med allvarlig blick och frågade om någon just dött i motionsbassängen. Lättskrämd som jag är blev jag lite halvorolig några sekunder innan mannen fortsatte: "eftersom de har tänt ljus alltså..." Tänk vad saker kan missuppfattas...


RSS 2.0