Dumma hundradelar!

Frisimslagkappen i morse.

Gick inte som vi hoppats. Vi hade nionde bästa tid, 5/100 utanför final. Tyvärr var jag lite för ivrig att dyka i för jag lyckades dessutom överväxla med några hundradelar. Så vi blev ju diskade i vilket fall... Tur att det inte var en åttondeplats som försvann p.g.a. min otajmade växling. Trist hur som helst, en SM-final hade varit såååå skoj. :(



Nåja, fick planera om min dag lite... Visste ju att vi skulle ha konsert och julavslutning med kören på kvällen, men jag hade ju som sagt tänk simma final då... Nu hann jag ju faktiskt hem istället, så efter att ha kastat in packningen, snabbt som attans bytt om och slängt på mig lite smink, cyklade jag iväg i ilfart till Missionskyrkan. Kom faktiskt bara en kvart för sent till repetitionen. :P

Det blev en bra konsert/adventsgudstjänst och det var mysig stämning. Skoj att några av våra kursarkompisar (Marie, Anna och Lis-Marie) hittade dit också! :) Efteråt bjöds det på mat och andra godsaker. Börjar bli lite bortskämd vid det här laget, har inte behövt fixa en måltid på flera dagar. :P

Så dagen blev rätt bra ändå till slut, även om jag naturligtvis (som alltid) grämer mig över dumma hundradelar.

Trevlig 1:a advent! :)

Grymma på växlingar, inte riktigt så grymma i vattnet...

Lag i morse, 4x50 me. Tiden blev 1,59,23 och placeringen 12:e. Inte riktigt vad vi hoppats på men ändå en okej insats av alla. Jag hade 26,8 på frisimssträckan vilket väl var hyfsat, men jag vill helst ner en halvsekund eller så...

Vad som var grymt däremot var våra växlingstider! Vad sägs om detta:

My-Hanna: 0,05
Hanna-Linnéa: -0,02
     (för den som inte vet så får man överväxla med 3/100, alltså är ner till -0,03 okej)
Linnéa-jag: 0,01

Sammanlagt 0,04 s!!!

Så växlingstävlingen skulle vi ju lätt vunnit om det funnits en sådan! ;)

Men i morrn är det nya tag och vi har nog faktiskt bättre chanser på frisimmet. Är ruggigt taggad! :)

Svenskt Banan-rekord!!!

Då är man på SM då!

Steg på ett överfullt tåg från Uppsala vid halv två-tiden och var framme här på söder en dryg timme senare. Är glad att jag slipper tunnelbanan nu för tiden. 10 minuter inklämd alldeles på gränsen till att ens få plats innanför dörrarna räckte gott och väl. Det momentet klarar jag mig bra utan på väg till skolan.

På kvällen har vi kollat på finalpasset, både Hanna, Linnéa och Eemil simmade semi på 100 me. Och som det gjordes! Linnéa och Eemil simmade bra, men tog sig inte vidare till final. Hanna däremot drog till med både pers och SVENSKT REKORD!!! (och överlägset snabbast tid till finalen i morrn då...) :D Asgrymt! Det gamla rekordet hade 16 år på nacken så det var på tiden att det slogs!

I morrn är det lagkapp nr 1 som gäller, 4x50 medley. Jag simmar frisim, så då ska det köttas på! Hoppas man är snabb! (har faktiskt ingen aning, men det känns bra nu innan iaf)

Godnatt! :)

Fy för kemi.

Uhh... Vi hade tenta i fredags och nu har man redan ett helt sjok med plugg över sig igen. Om det bara vore för anatomin och histologin skulle jag inte klaga, för den är kul även om det är mycket, men all jäkla kemi alltså... Labben idag var verkligen helsnurrig. Det tror jag iofs att flera tyckte, men det känns ändå lite tungt när man inte fattar vad man gör. Får nog dra med mig den underbart roliga "Biochemistry"-boken till SM ändå...

Dessutom töar det så det bara dundrar om det = det är ännu tyngre att cykla än vad det var i början av veckan.
 
Känner mig inte som världens positivaste för tillfället....

SM!!! :D

SM börjar i morrn!

Jag åker iofs inte ner till Sthlm förrän på fre, men i helgen ska det simmas så det ryker om det!

Final ska vi simma med laget, så det så!

:D :D :D :D !!!





Venpunktion!

Det är vad halva klassen ägnat eftermiddagen åt idag. Först fick vi öva på dockor med "låtsasblod" men därefter fick vi öva på varandra också. Jättekul och intressant var det. Fast Elin (som jag övade med) hade dock väldigt otydliga kärl så jag var tvungen att sticka henne två gånger, stackarn. ;)

Nä, nu är det dags att städa lite smått, för snart är det tv-kväll hemma hos mig som gäller! :)


Lovely day.

When I wake up in the morning love
and my heart is filled with pain.
The smile I had upon my face is gone
can't see the sunshine through the rain
then I think of You and the world's all right with me.

Just one thought of You.

And I now it's gonna be.


 

Snö överallt!

I dag var det verkligen ett projekt att ta sig fram med cykel här i stan! Det tog mig 45 (!!!) minuter att cykla/hoppa över snödrivor till skolan i morse. I vanliga fall tar det högst 25. Har nog aldrig uppskattat snöröjda vägar så mycket som nu (när väldigt få är det, vill säga). Dubbdäck blir garanterat morgondagens investering. (Även om det just nu skulle kännas klokare att inhandla en skoter eller nåt i den stilen... :P )

Men jag kan inte låta bli att njuta av vinteridyllen ändå. Det är nästan en halvmeter snö vid det här laget och det är man ju inte så bortskämd med! Sååå fint. Men tydligen ska det smälta bort om några dagar. Fatta vilka mängder slask det kommer att resultera i...

Hade kursstart i morse på "Energi och näringsbalans". Därefter fallstart och på eftermiddagen hade vi en två timmars webbföreläsning på schemat. Det var rätt praktiskt faktiskt att sitta här hemma framför datorn och kolla på föreläsningen. Dels så kunde jag stoppa och spola tillbaka om det var något jag missade eller inte förstod riktigt och sedan kunde jag göra en paus och sticka och simma vid fyra och fortsätta med föreläsningen nu på kvällen.

Efter att ha simmat ett kortare pass med några max 25:or och starter varvat med lugn simning cyklade jag till stan och träffade Rebecka, Frida och Marie. Vi ställde oss i kö för att inhandla konsertbiljetter till Luciakonserten i Domkyrkan. Det tog sin lilla tid vill jag lova, inte mindre än en timme för att vara exakt. Men nu har vi våra biljetter iaf och det ska bli riktigt mysigt att gå den 11 december!

Nu på kvällen har jag som sagt sett "Mag- och tarmkanalen" del 2. Rysligt spännande.... Haha... :D Nä, skämt åtsido, det är faktiskt jätteintressant! Sen har jag klämt in lite Cityakuten däremellan också. ;)

Godnatt!

Hej mitt vinterland!!! :D

Snö, snö, snö! Flera decimeter på marken och ännu mer på gång! :D
Ser ingenting ut genom fönstren (takfönster) eftersom de täcks av ett vitt duntäcke med snö.
Jag älskar det! Förutom att det blir tungt att cykla så är det så mycket trevligare när det är vitt ute!

I dag har päronen varit här på besök. Vi har gått på stan och åkt till IKEA och Coop. Köpte bl.a. en skohylla och diverse julpynt. Om man kommer hem till mig nu kan man tro att det är julafton i morgon, för jag har pyntat upp för fulla muggar! Men det är ju så mysigt! :)

Mamma och jag gick in en snabbis på Åhléns och jag tog första bästa parfym och sprayade på handleden, bara på skoj. Nu har jag blivit helt besatt av den, den luktar jättegott! Problemet är att jag inte har en aning om vad den heter eller hur flaskan såg ut... Men om jag går in där i morgon och tar exakt likadana steg borde jag ju lista ut det, eller vad  tror ni? ;)


Älgarna!

Var bara tvungen att lägga upp en bild från förra fredagens Preklin-fest när vi T1:or serverade, iklädda älgkostym.

Visst var vi fina! Haha... :D




Tentat & klart! (förhoppningsvis...)

Färdigpluggat för tillfället.

Tentan skriven.

Jätteskönt.

Tror att det gick okej. Endel frågor kunde jag inte alls, men det borde nog räcka till G på båda kurserna. Hoppas det iaf...

På kvällen gick Frida och jag ut och åt på en indisk restaurang. Det var jättegott, men jag kan säga att det brände i munnen när man gick därifrån! ;) Men stark mat har sin charm den med.

Senare på kvällen gick en stor del av klassen ut på ÖG. Hur skönt alla än tyckte att det var att äntligen få lägga tentaplugget bakom sig, var det ändå en uttröttad skara som dansade några timmar men sedan bara längtade efter att få sova. Så det blev inte så värst sent.

I dag har jag en riktig "göra-ingenting-dag". Så skönt. Har visserligen gått en runda på stan och fikat på Vedala med Frida och Liina, men det var ju inte så ansträngande direkt. ;) I övrigt tänkte jag bara ägna mig åt hushållsbestyr nu i eftermiddag/kväll. Städa lite, tvätta och galet nog kanske julpynta lite smått... Kanske verkar tidigt, men nästa helg är det ju faktiskt 1:a advent och då är jag på SM... Dessutom kommer jag ju bara att vara i Uppsala till den 20 dec eller nåt i den stilen, så om jag vill hinna njuta av mitt nyinhandlade julpynt är det bäst att få upp det ganska snart! ;)

På måndag börjar nästa kurs, Energi och näringsbalans. Den ser jag verkligen fram emot, blir nog ruggigt intressant! Denna gång ska jag plugga bra mycket mer från början, tentastressen jag haft över mig den senaste tiden är inte något att föredra...

Hej så länge. :)


Tentahets!

Helt sjukt mycket plugg just nu.... Allt bloggande får vänta till efter fredag.

Kaffedrogad och Grease-party.

Jag har kommit på att det finns ett helt sjok med tid om kvällarna som man ju faktiskt kan utnyttja till att plugga på nu när tentan börjar närma sig. Tiden mellan 19 och 23 ungefär fungerar utmärkt för detta syfte, förutsatt att man tar en kopp av den äckliga bruna drycken först. ;)

Jag tycker egentligen inte alls om kaffe, men med mycket mjölk i går det ner och det fungerar verkligen effektivt på mig. (antagligen för att jag aldrig dricker det) Blir ruggigt pigg och pluggar bättre än någonsin! Hur som helst kanske man inte ska häva i sig kaffe vid 20.30 om kvällarna om man är ovan, det har jag lärt mig sedan i torsdags... Drack kaffe, pluggade i skolan och åkte sedan hem och sov. Vaknade på fredag morgon med en konstig huvudvärk (som inte berodde på sömnbrist, för jag gick egentligen inte och la mig senare än vanligt). Kändes ungefär som en mindre trevlig baksmälla... Det värsta var att det höll i sig hela dagen och t.o.m. nu, lördag morgon, kan jag känna av det en aning! Läbbigt...

I går hade vi vår faddermiddag! Temat var "Grease"/50-tal och jisses vad kul det var att se alla fina utstyrslar! Samarbetet var på topp i klassen med både förberedelser och städning efteråt! Riktigt kul kväll!

                       

I dag är det DM-dags, så snart ska jag hoppa på tåget till Västerås!

Men först, lite plugg! ;)

Av med kläderna snygging, det är insidan som räknas! ;)

Måste hitta en rolig raggningsreplik...

Och NEJ, inte för personliga ändamål, utan för att raggningsrepliken på något sätt ska användas på fredag till bordsplaceringen på Faddermiddagen.

Nån som har nåt tips? ;)

;)

Some Say Marry Money, But My Brother Says Big Butts Matter More!

Tur att det finns ramsor att ta till när man ska lära sig kranialnervernas funktion. ;)


Gratis är gott.

Jättefint väder ute. Skulle helst bara vilja gå en lång promenad eller nåt, men pluggpressen börjar smyga sig på allt mer. Tenta om tre veckor vilket klassen så smått börjar inse... Skulle också behöva simma i em, men som sagt, hjärnanatomi får gå före idag.

En av anledningarna till att jag börjar få lite panik är att jag var på BMC i går och pluggade med Erik. Shit, vilken koll han hade! Slutade ungefär med att han gick igenom föreläsningarna för mig och jag satt där som ett frågetecken. Så, jag måste ta tag i detta nu känner jag!

På eftermiddagen var jag på Sculp med Marie. Helt okej pass, men jag tycker egentligen bättre om onsdagspassen, de blir man tröttare av. ;)

Efter Sculpen cyklade vi hem (Marie bor hyfsat nära mig), åt, bytte om i rasande fart och sedan hem till Sara i Flogsta. Där var vi ett par timmar, gjorde ett snabbt besök hos en T2:a i en annan korridor och stack sedan till Norrlands för att gå på släppet på "Älggasquen".

Det var en grymt kul kväll, gled t.o.m in gratis+gäst (Frida) eftersom vi  var uppskrivna på gästlistan! Gäller ju att ha kontakter! Haha... ;) Grejen var den att Vapnet spelade på Norrlands och en av medlemmarna i bandet råkar vara min kära kusin, så... Kändes ju rätt nice faktiskt. :) 

                       

En grej som verkligen var toppen var att det serverades gratis piroger klockan två till alla som ville ha! Frida och jag var vrålhungriga och hade som avsikt att dansa ytterligare två timmar, så vi högg glatt in! :D Tog sedan en runda i lokalen för att återkomma en halvtimme senare och till vår förvåning se att det fanns minst ett tjugotal piroger kvar! Så, naturligtvis gick det ner varsin till. ;) Gratis är gott, mycket gott!

Nä, nu är det dags att ta tag i saker här!

Hej så länge!

RSS 2.0