Umetripp!

Härlig helg!

Åkte upp till Umeå direkt efter seminariet i fredags morse för att dra i gång det här med Vasaträning.
Mötte Hanna och Linnéa uppe på campingen där vi skulle bo efter en trevlig tåg/bussresa. Blev riktigt förtjust i de norrländska städer jag åkte igenom, det såg så mysigt ut i både Sundsvall, Ö-vik och Härnösand! Hann dessutom plöja hela 70 (!) sidor i "The Cell", hade jag aldrig gjort på hemmaplan... ;)

I alla fall, de andra två åkte upp på tordagen så de hade redan hunnit ta några mil i spåret. Så jag begav mig ut på en runda på egen hand på fredag kväll.

Soligt och kallt och perfekta förutsätttningar för skidåkning har det varit hela helgen! :D Sju mil har jag fått i kroppen i alla fall, inte ett helt Vasalopp visserligen, men bra mycket bättre än inget!



Hemresan var något segare än ditresan. Åkte från Ume vid 18 och kom inte hit till Uppsala förrän vid 3! Långt byte i Sundsvall och långsamma tåg... I det läget ångrade jag nästan att jag inte tog flyget. Men bara nästan, det har trots allt sin charm att sitta i en vagn full med sovande människor och helt enkelt ta vägen som den kommer (eller rälsen...)

Har vid detta lag sovit ut någorlunda samt hunnit känna av den smygande träningsvärken lite överallt...

Men en himla nice helg har det varit! :D

Flow!

Denna vecka har börjat riktigt bra!

*Johan och jag fick tillbaka godkänd, rätt omfattande lab-rapport.

*Jag ligger för en gångs skull i fas med pluggandet och kunde förstå det mesta på dagens föreläsning på en gång (vilket tyvärr inte händer alltför ofta). Börjar till och med nästan tycka om det här med cellbiologi, hur knäppt det än kan verka. ;)

*Jag har fått ett studentrum på Rackarberget, så troligen blr det flytt om en knapp månad! :)


Onsdag.

Blodpudding med jordgubbssylt.

Det låter väl inte riktigt som någon toppenkombination kanske, men jodå, det är gott!


Tillbaka i pluggträsket. Den här kursen är tung, det märks redan nu och i 12 långa veckor ska vi dras med den. Fast problemet är väl just att dessa veckor kommer att bli allt annat än långa, ett mysterium är det hur man ska hinna lära sig allt... Tänk om man dessutom hade haft omtenta på det, då hade det minst sagt varit motigt. Känner att jag måste ligga i ordentligt med pluggandet från början nu eftersom jag bara några dagar innan första duggan kommer att befinna mig någonstans mellan Sälen och Mora...

På tal om det har jag ännu inte åkt en meter skidor i vinter, MEN på fredag ska det bli ändring på den saken! Såg att någon gjort ett halvtappert försök att spåra upp en bana här ute på åkern och den tänker jag minsann bygga vidare på! Kan ju inte bli smidigare, endast ca 100 meter till spåret. Hoppas minusgraderna stannar i stan nu! ;)

RSS 2.0