Rent i korridoren!

I kväll har vi äntligen lyckats hålla vårat något uppskjutna korridorsmöte. Fastän vi bara är 4 pers är det förvånansvärt svårt att lyckas samla alla.

Men iaf, nu gick det och det börjar faktiskt bli lite ordning och reda också! Sopor har sorterats och slängts, katastrofrysen har frostats av (eller rättare sagt: ett antal kilo is har hackats bort...) och golv har moppats! Så nu kanske man faktiskt vågar bjuda hit lite folk på födelsedagsfika om två dagar. Det ska å andra sidan bli spännande, undrar om jag lyckas med projektet att få in 12-13 pers i mitt 13-kvadrats rum....

Men allt går ju om man vill, eller hur?!! ;)



Hemma en sväng.

Riktigt skönt att komma hem: äta mammas goda mat, sitta och slappa framför tv:n med ett marsvin i knät samt komma ner till badet och träffa folk som man inte träffar så ofta längre. :)

Började denna hemmafredag med ett redigt bullbak! Tänkte bjuda hem lite folk om några dar på födelsedagsfika och kände att det var lika bra att börja i tid för jisses vad jag har att göra sen i veckan... Så, det slutade med inte mindre än ett 60-tal kanelbullar i frysen. Familjen fick alltså, även de, sitt bullförråd ordentligt påfyllt! ;)

Därefter satt jag och tragglade med min och Maries labbrapport ett tag. Fick inte vidare mycket gjort dock, andra saker kom liksom emellan på något sätt. Men en bra sak är att de ringde från Mariekällgården och mer eller mindre garanterade att jag kan få jobba där i sommar. Det känns skönt att veta! 

På eftermiddagen stack jag ner till badet och styrkade med Hanna samt simmade 2000 m. Det var första gången jag simmade sedan nyår! Tror faktiskt aldrig jag varit borta från vattnet så lång tid i sträck sedan jag en gång lärde mig simma. Galet.

Vattenkänslan var ju därefter också... Riktigt, riktigt främmande kändes det de första tagen. Men det var ändå härligt att simma igen! :)

Nu har här klippts marsvinsklor så det bara dundrar om det! Inte mindre än 72 stycken klor har våra små sötnosar tillsammans.

Tänkte testa det där med morgonträning för ovanlighetens skull i morrrn bitti, så jag säger nog GODNATT nu! ;)


Huller om buller på 13 kvadrat!

Päronen har åkt hem till tokstan igen och här sitter jag i mitt nya rum på 13 kvadrat och fullkomligen njuter.

Det är visserligen en bit kvar för att få detta till ett trivsamt boende, men jag har åtminstone successivt lyckats skala bort det lager av tekoppar, kläder och böcker som nyss överöste min nyinköpta säng. Bara jag får fortsätta plocka och pyssla lite i morgon ska det nog kunna bli riktigt bra!

Jag har träffat alla de övriga i korridoren i alla fall. Det är ju bara en 5-rumskorridor och för närvarande bor här bara fyra personer, mig inräknad. Två killar och en annan tjej, verkar jätteschyssta alla tre.

Ser verkligen fram emot det här med korridorsboende, känns lite som att det är en grej man "ska" uppleva som student här i stan. Började känna mig lite ensam där ute på landet, så nu ska det bli skoj att ha lite folk omkring sig! Och läget sen kan ju inte bli bättre: 10 minuter till skolan, 5 till centrum. :)
 
Nä, får blogga mer i morrn eller nåt! Nu bara längtar jag efter att få krypa ner i IKEAs skönaste säng. För tro mig, den står i mitt rum - och jag har testat dem alla, ungefär tio gånger... ;)

GODNATT! :)


Nya tag!

Det var länge sedan, förfärligt länge sedan jag bloggade nu. Har bara inte känt för det på sistone, plus att jag verkligen haft en massa annat att lägga energin på.

Duggan i går t.ex. Den verkar mer eller mindre ha sugit musten ur hela klassen.. En utbredd trötthet har i alla fall spritt sig bland T2:orna och själv känner jag mig verkligen allt annat än pigg. Har inte så mycket som öppnat en bok varken i går eller i dag, man behöver helt enkelt vila sig lite ibland.

Sedan kan ju tröttheten kanske vara en bonus man får räkna med när man skidat sig mellan Sälen och Mora i söndags... Men det var verkligen något jag gärna skulle göra om! Grymt kul och inte alls så jobbigt som jag hade trott. Lågvattenmärket var efter ca 4 mil när jag fick kramp i bägge vaderna. Men efter att ha bitit ihop ett tag och slukat ett antal buljongkoppar släppte krampen och sedan kändes det faktiskt bara bättre och bättre. Klockan 18.22.00 tog jag mig över mållinjen i Mora, efter mer än en normal arbetsdag i spåret... :P



Detta är helt klart låten som jag alltid kommer att förknippa med Vasaloppet, den gav mig en massa ny energi då det återstod ca 2 mil av loppet!
 
 



Nu är allt ett enda virrvarr här hemma, det är nämligen storpackning på gång! I dag hämtade jag nyckeln till mitt nya studentrum. Jag cyklade dit och kollade in mitt nya boende med stor nyfikenhet. Det såg bra ut, fint rum med gula tapeter. :)

I morrn eftermiddag kommer päronen hit och då är det flytt och IKEA-besök som gäller! Ska bli skoj!

RSS 2.0