Inget SM...

Då var helgens DM över då och sista chansen att förnya mitt SM-kval som bortblåst.

Känns astrist faktiskt! Har inte missat ett mästerskap på fyra år, så det är verkligen en konstig känsla. Men det finns ju inget jag kan göra åt saken nu, så det är väl bara att bita ihop, antar jag... Och trots allt har jag ju en tävling kvar, NUSS nästa helg i Köping.

Nu ska jag köra i gång en dundertvätt nere i källaren (för en gångs skull är jag glad att det inte är strålande sol ute, eftersom jag är fast i hushållsjobb hela dagen! ;) ) Sedan ska jag kolla lite tågbiljetter, ska nämligen ta mig till Hallsberg på ett eller annat sätt. Resten av familjen är nämligen redan ute i sommarstugan.

Måste lägga in en fin bild för att muntra upp det här inlägget lite! Är faktiskt inte så nere som det låter, och konstigt nog bra mycket gladare än i lördags. Har ju trots allt en hel sommar framför mig, vore väl dumt att deppa då! ;)





Hej så länge!


Bad Mood Rising...

Känner mig så himla less för tillfället.
 
Av flera och samtidigt inga anledningar.

Just nu hoppas jag nästan för mycket på den 10 juli...

Vill sååååå mycket, men inte ett skit kan jag göra åt saken! 

Someone, please, cheer me up!

Hem ljuva hem

Hemma.

Jätteskönt faktiskt, även om det har varit en kanonvecka.

I morgon ska jag bara sova ut och anpassa mig till normalt klimat igen. Inga fler dundersvettningar så fort man rör en tå, som nere i den franska hettan. Men jag vet, jag vet: man ska inte gnälla över sol och värme, det resulterar bara i att det regnar hela sommaren.

I helgen är det DM i Eskilstuna. Ska bli riktigt kul att tävla! Efter en vecka med mycket långbaneträning och sen en riktigt slapp dag i morrn kanske det kan gå lite fort i alla fall! Hoppas så...

Kanske dags att öppna resväskan och lasta ur lite smutstvätt. Annars finns risken att det skjuts på framtiden...

So long

INTE Schweiz!!!

I snabbkopet har pa campingen:

kassoren: Hollandaise?
vi: no, Swedish (var riktigt sugen pa att svara Bearnaise...hehe)
k: ah, Suisse
vi: no, Swedish
k: yeah, from Switzerland
vi: no, we're Swedish, Suéde
k: ah, Suéde!

ALLTID. Varfor kan inte varlden skilja pa Sverige och Schweiz?



Nu ar det 35 grader varmt. Jag bara njuter. :D

Glassigt varre!

31 grader i luften, 28 i poolen. Inte helt fel alltsa...Kan inte hjalpa att kanna mig lite skadeglad nar mamma sa att det regnade dar hemma pa midsommar. Tydligen hade det varit daligt vader har i Saint Tropez ocksa innan vi kom, timingen kunde ju inte vara battre!




Tranar, ater, steker vid poolen eller pa stranden och sen tranar igen. Det ar ungefar vad vi sysselsatter oss med. Ett himla mixtrande, for killarna sarskilt, med solkramer, citron i haret (for att bleka det alltsa) och nu har de hittat nat ackligt solvax ocksa i shoppen med skum vaniljstank  som far oss andra att ma illa. Fafangan osar lang vag vill jag lova...




Jisses, orkar verkligen inte skriva mer just nu, galet vilka jobbiga tangentbord fransmannen har! Bokstaverna sitter verkligen helt fel!

Aterkommer kanske sa smaningom, har ju faktiskt 10 minuter kvar av min inhandlade internettid! ; )


Sanden säger allt.

Kommer ni ihåg (främst tjejer) när man var lite och ritade en kvadrat i sanden, vilken i sin tur var uppdelad i fyra mindre rutor? I varje ruta skrev man den första bokstaven på en kille man gillade och därefter började kompisen räkna tyst tills man sade stopp. Det tal kompisen hunnit till räknade men sedan på rutorna tills man slutligen hamnade på en av bokstäverna. Denna kille försvann ur leken och proceduren upprepades tills bara "drömprinsen" återstod. Sedan kunde man glatt forsätta och bestämma boplats, antal barn och en massa andra spännande saker om framtiden.

                                     

Var ute på en kompis landställe i går och i förrgår och lite halvtråkigt som vi hade där på den tomma stranden återupptog vi denna lilla fjantiga lek.

Kom fram till att jag ska bo i ett palats i Norrland med kille vars namn ej kan nämnas och ha 2 barn.  Haha... Tänk om sådant stämde!


Hemma.

Så var man hemma igen då. Skönt, men mycket på g här i dagarna! Så jag tänker helt enkelt nöja mig med att lägga upp lite resbilder just nu. Skriver lite mer så småningom...







Barca!

Sitter nu pa ett internetcafé i Barcelona, ett kvarter fran hotellet dar vi bor. Fick punga ut med ynkliga 1 euro for en hel timme! Galet bra. Det tog dock tva, tre minuter innan jag pa engelsk-italiensk-spanska lyckades gora mig forstadd... Spanska ar verkligen ett sprak man skulle ha nytta av att kunna!

Ska snart ivag till eftermiddagspasset, Hanna-Banan simmar b-final pa 100 br. Sjalv tankte jag bara glida runt i poolen lite under insimmet. Det lockar ju alltid att simma nar man kan dra pa sig en traningsbikini och skaffa sig lite branna pa samma gang! ;) 

Fast det ar iofs forst idag som det verkligen ar sol. I gar regnade det och var lite halvkallt. Inte ofta som man aker fran varmen i Sverige till kylan i Spanien, men sa var det denna gang. Fast nu har molnen antligen fattat att de inte ar valkomna har.

For min del ar tavlingen fardigsimmad, inga vidare resultat tyvarr, men det ar bara att ta nya tag till Canet om tre dagar! Tanker daremot passa pa att njuta av Bacelona det knappa dygn vi har kvar har. Hann med lite shopping forsta dagen men igar blev det mest kollande pa "Vanner" pa hotellrummet p.g.a vadret. Sen rakade ju vissa sova bort nagra timmar dar pa eftermiddagen ocksa... Latt hant nar man gatt upp klockan tre dagen innan. :P

Na, det var allt jag hade att komma med for tillfallet. Hoppas nu att Bananen simmar snabbt i em och att nagot skoj hittas pa darefter!!!

Hej sa lange!



Virrpannan ute och far...

Har haft fullt upp de senaste dagarna men nu har jag äntligen tid för lite bloggande (eller egentligen inte, men vad gör man inte, det är ju kul!) 

Började helgen (d.v.s. nationaldagen) med att träna. Därefter en nödvändig tupplur ett par timmar och sen iväg till Torpa med Banan för lite sol och bad. På kvällen var vi ute och firade den nyblivna sjukgymnasten. Mycket bra jobbat, Linnéa!!! Det var mycket trevligt och restaurangen var toppen!

Sovmorgon ända till åtta (haha...) på lör! Gick upp före sex hela veckan så det var mycket uppskattat! Upp till Eriksdal för lite träning och strosade sedan runt på stan några timmar innan det var dags att bege sig till Nyköping för att hälsa på Jonna.

Lyckades ta mig ända till Sparreholm innan Mega Mistake Number One begicks. Skulle byta till en annan buss som skulle ta mig den sista biten till Nyköping, MEN klyftiga jag tyckte ju förstås att det var roligare att sätta sig på Eskilstuna-bussen... Så det blev ju så totalfel som det bara kunde bli!!! Grejen var den att strax efter det att jag stigit på frågade jag t.o.m. en passagerare bredvid om bussen verkligen gick till Nyköping. Hon svarade att det gjorde den. Kan ju inte skylla på henne i fall hon nu verkligen trodde det, men de andra som satt alldeles bredvid då? För jag är säker på att minst två andra hörde att hon gav mig fel information. Så äckligt typiskt svenskar att bara sitta och kolla på och hålla käft.

Hur som helst fick jag väldigt mycket hjälp av den snälle busschaffisen Habir. Han kollade upp både buss- och tågtider för att försäkra sig om att jag skulle nå min slutdestination. Sååå snällt!

Dessvärre hade sista bussen mellan Eskilstuna och Nyköping redan gått så jag fick allt vackert sätta mig på tåget till Norrköping och hoppas på att det därifrån gick en buss eller ett tåg till Nyköping. Men inte då! Turen var inte riktigt på min sida denna lördagkväll... Enda transportalternativet mellan de två köpingarna, som inte innebar 1,5 timmes väntan på plats, var flygbuss till Skavsta. Satte mig på den och hoppades innerligt att den skulle matcha avgångarna till en av stadsbussarna som går in till Nyköping. Men SJÄLVKLART möter vi bussen 600 meter från Skavsta, så om jag inte ville sitta där en timme var allt vackert taxi det enda som gällde.

Så det där med att ta fel buss i Sparreholm är inget jag rekommenderar... Det kostade mig ungefär 400 spänn och tre timmar extra. Lyckades åtminstone pruta ner min taxifärd med 50 spänn men det var ju knappast nåt att hurra för... Hade väl hunnit ungefär till Malmö eller nåt om jag bara hållt mig till en riktning!

Men det kunde ju vara värre, kom iaf fram och Jonna och jag fixade pizza och kollade på "Pinocchio". (Ja, det är sant, kom på att vi skulle ha en Disney-kväll när vi var på Disney On Ice i jan.)

Vaknade i morse (eller mitt på dan snarare) av att Anna-Maria kom in och frågade om vi skulle hänga med till badet. Det gjorde vi och jag har återigen lycktats förvandlas till en kokt kräfta. Varför lär jag mig aldrig att solen är FARLIG?!!

Vi avslutade vår Disney-helg med att kolla på "Mulan" och sedan hämtade min kära familj (på väg från landet) upp mig och vi åkte hem. Tryggast så, för vem vet, annars kanske jag hade hamnat i Småland eller nåt? Haha...

Hemma då och nu är det packning som gäller! Ska till Barcelona och Canet i veckan för att tävla. Ska bli grymt kul! Åker i morgon (eller i natt) klockan fyra så nu får jag nog sätta fart med packandet om jag överhuvudtaget ska hinna få någon sömn!

Så, tillbaka om en vecka! (Eller kanske tidigare om jag lyckas hitta en inte alltför upptagen dator...)

Adiós!


Rörigt...

Kan det bli stökigare på ett skrivbord?

image22

Aa, kanske om jag väntar några dagar till med att städa...

Sägs att stökiga miljöer främjar kreativiteten... Tror jag starkt på just nu! Haha... ;)

Ni skulle se resten av rummet...

Lyftkörkort!

Så har man tagit körkort igen då! Eller, nja...inte riktigt... men behörighet att lyfta gamla tanter och gubbar från sängen till rullstolen har man i allafall skaffat sig! Det var endel attt hålla reda på vill jag lova: Hur trär man bäst på selen? Hur ska selen sitta? Står rullstolen lagom långt från sängen? Vad är ergonomiskt riktig arbetshöjd?Med mera, med mera...

Efter den första riktiga arbetsdagen (utan handledare) är det endel som snurrar i huvudet... Det är ju ändå människor man arbetar med så även om det kanske inte spelar jättestor roll om jag glömmer att dra upp en persienn eller så, finns det ju ändå bra mycket viktigare rutiner som helt enkelt inte får gå fel. Så det känns lite smånervöst i början men jag antar att man lär sig med tiden... Egentligen tycker jag om att ha ett ansvarsfullt arbete, det är bara det att man känner sig så "kollad" i början och man vill naturligtvis göra bra ifrån sig.

Men men, från äldreboendet till badhuset. Ett fartpass i dag som gick över förväntan! Börjar bli riktigt snabb! Om det bara kunde visa sig på tävling också så vore jag nöjd... 

Efter träningen hade Andreas och jag simskola för vuxna. Vi kör en intensivkurs på två veckor och nu efter sex lektioner har vi redan fått ut hela bunten (vilket i och för sig är en liten bunt på fyra pers) på djupt vatten. Och då vågade vissa knappt gå i vattnet för en vecka sedan! Känns bra.

Hemma nu och för första gången på 13 timmar lite fritid. Vem hade sagt att det skulle vara så mycket jobb att ha sommarlov? ;) Haha... Men jag trivs! Kan nog t.o.m. säga att jag stortrivs med tillvaron just nu! :D

RSS 2.0