DNA, DNA och ännu mera DNA...

DNA, transkription, RNA-splicing, missensemutationer och funktionella protein...

Känns som att alltihop bara snurrar runt i skallen just nu. Två veckor in på den nya kursen och dags att åter ta tag i pluggandet efter en skön efter-tenta-period med nollning och skidresa. I dag har jag för första gången verkligen tagit itu med det hela. Sitter i biblioteket på BMC just nu och trots att mycket ännu är oklart känns det redan lite bättre efter några timmar med näsan i böckerna.

Lite nollning kvar här i veckan, men bara t.o.m. fredag för min del. Sedan tänker jag sticka och kolla på JSM samt sjunga Singstar för glatta livet med tjejerna hemma i Tälje på lör!!! Ska bli skoj! :D

Nu ska jag snart iväg och köra lite styrka! :)

Hörs!

Ramis!!! :D

Ramundberget, tors-sön!

Ska bli grymt kul att äntligen stå på ett par skidor igen, var alltför länge sen sist!


Å nu så skall ni nollas förstååååås!!! :D

Nu är det nollning för hela slanten som gäller!

Våra kära T1:or började i går och vi hälsade dem välkomna med ett helt absurt men galet kul fejkupprop klockan 8. När vi drivit med situationen någon halvtimme (och faktiskt lyckats skrämma upp en hel del personer!) avslöjades allt och alla vi T2-faddrar dansade och sjöng vår egen version av Främling för dem. :)


Låt: Carolas "Främling"


Vers 1

  

Nollor, vad döljer vi för er?

Det ska ni nu få veta! [kråma sig]

En svag fragrans

Av sprit nånstans

Men ändå...


Vers 2

  

Nollor, vad döljer ni för oss?

Vi ber er, låt oss få veta

Kan ni palpera?

Kan ni punktera?

Kan ni nååååååååått?


Refräng

  

För läkarlinjen tar en evighet

Ni ska få uppleva det här med oss

Vi tar första stegen

Och visar er vägen ikväääääääll


Alkohol ger kul(t) beteende

Nu ska vi upptäcka dess hemlighet

Stjärnor man ser dom

I skallen där é dom

Hos dig

Å nu så skall ni nollas förståååååååås

Sen blir ni aldrig mera främmande för oss.



Efter fejkuppropet skedde indelning i Nollegrupperna som vi skulle ses i senare på kvällen. 

Då var det slut på det roliga för stunden, åtminstone vår oss T2:or. Vanlig skoldag väntade, suck... Inte mindre än 5 timmar föreläsning, första dagen! Vårat upprop var mindre kul om man säger så. Den kursansvarige läraren hälsade oss välkomna genom att säga: "Första terminen på läkarlinjen är så att säga väldigt översiktlig, ni kommer att märka en enorm skillnad i hur mycket mer arbete ni kommer att behöva lägga ner nu på termin två". Det och den på uppropet följande föreläsningen lyckades sänka det härliga humöret från fejkuppropet rätt ordentligt...



Hur som helst makade sig dagen sakta framåt och vi mer eller mindre sov oss igenom de halvtrista föreläsningarna, det märktes att man stigit upp kl 5.15 för att öva spex. Lite morgonträningfeeling över det. ;)

Till slut var klockan ändå 16.30 och det var dags att förbereda för kvällens strapatser! Rebecka och jag begav oss hem till Malin, invaderade hennes korridorskök (till hennes korridorares förskräckelse) och började hacka grönsaker för glatta livet. Två timmar senare stod tacosen på bordet och övriga Kirurgfaddrar anlände med våra nya Kirurgnollor. Vi åt middag, umgicks samt klistrade och klippte ihop en Kirugflagga. Därefter var det ut på VeDala som gällde där vi slöt upp med Ortopeder, Kardiologer, Proktologer och Neurologer. En riktigt lyckad kväll var det!




I dag fick man sovmorgon. Riktigt skönt! Klockan 11 ska jag träffa Malin på Akademibokhandeln och kolla lite kurslitteratur. Sedan är det fallstart med de nya basgrupperna! Spännande, spännande! :)

Till kvällen är det Pubrunda med nollorna för att guida dem lite i Uppsalas nations- och uteliv. Det kommer vara fullspäckat med aktiviteter hela de två första veckorna, grymt kul för nollorna och inte minst för oss. Känns som att gemenskapen i klassen verkligen får ett uppsving nu med denna andra nollningsomgång. Det kommer att tävlas sinsemellan nollegrupperna och på fredag nästa vecka koras vinnarna.

Okej, denna video ger ortopedkänsla, men kom ihåg att det är Kirurgerna som regerar!!!

Like a surgeon!
;)



Kan det bli bättre?

Solsken.

Tre dagar helt ledigt.

Vaknade av mig själv klockan 11.

En härlig långpromenad bara för att man inte hade något bättre för sig nu mitt på dagen.

Kan det bli bättre?

Tentan i går var lång och rätt svår men den passade mig trots allt på något sätt. Tror faktiskt att det kan ha gått riktigt bra.

Sprang en runda på eftermiddagen i skymningen vid fyra-fem-tiden iklädd min vackra reflexväst. Haha... ;) Sedan hem till Marie med Elin och Frida. Vi beställde pizza, drack vin och baileys samt drog fram TP-spelet som stod i ett hörn i Maries korridor. Martin, Kalle och en kompis till honom dök upp och joinade.

Sedan ut på Stocken och där var det rätt bra drag, känns som att halva stan hade tenta igår och bara väntade på att få dansa av sig. En härlig kväll var det!

Nu ska jag ner på stan med Malin en sväng och sedan ska vi båda hem till Maisam på lite tacokväll. Ska bli skoj, vi har inte setts på så länge!



Ibland önskar man att man satt i en tentasal... ;)

Så mätt på pluggandet.

Orkar inte se en bok längre.

Och 18 långa timmar kvar innan man får skriva den där dumma tentan och får det ur världen.

Tror, hör och häpna, att jag lyckats med bedriften att börja plugga för tidigt inför en tenta, något som definitivt inte hör till vanligheterna. Därmed inte sagt att jag kan allt, men fasansfullt trött på det har jag i alla fall hunnit bli.



Räkor kanske är gott ändå?

Konstig hur man plötsligt kan ändra uppfattning om vad som är gott och vad som inte är det. På sistone har jag börjat äta saker som jag aldrig uppskattat förut. I går gick det t.o.m. så långt att jag, där jag vandrade mellan ICA:s frysdiskar, blev riktigt sugen på räkor. Jag som vanligtvis brukar bli mer äcklad än lockad av de flesta av "havets läckerheter"! Skitskumt faktiskt... Hur som helst slutade det med en påse räkor i kundvagnen och konstaterandet att det faktiskt var riktigt gott senare på kvällen.

Men det är inte bara räkorna som spökar. Har också hastigt och lustigt fått smak för dessa livsmedel:

Oliver
Kaffe (med MYCKET mjölk, men ändå...)
Blodpudding

Vid det här laget finns det faktiskt inte så mycket kvar som jag inte gillar. Borde kanske prova på lite ärtsoppa någon dag...



 


Tillbaka i Uppsala.

Tillbaka i Uppsala. Älskar skylten utanför stationen där det står: "Välkommen till Uppsala, välkommen hem." Känns verkligen mysigt att se när man kliver av tåget kl 23.30 en kall måndagkväll. Det börjar alltmer kännas som hemma också, jag trivs verkligen bra här.

Nu är det åtta härliga dagar kvar av plugg innan tentan nästa torsdag. Kommer nog att bosätta mig på BMC snart...
I dag var jag där mellan 9.30 och 18.30 och det gick faktiskt ruggigt bra att plugga. Blir på något sätt väldigt motiverad så fort jag kliver innanför skolans dörrar, därför föredrar jag verkligen att vara där framför att sitta och läsa hemma. Sen är det ju alltid trevligt att ha någon att äta lunch med, för oftast är man ju inte den enda i klassen som trots schemafria dagar inte kan slita sig från skolan... ;)

Så jag känner mig trots allt rätt positiv inför tentan! Visst är det mycket kvar att banka in, men jag har bättre koll än jag hade en vecka innan förra tentan och jag gillar verkligen den här kursen vilket gör det så mycket lättare att verkligen ta itu med läsandet. 

Annars har jag inte gjort något särskilt i dag, har så grymt ont i triceps efter allt styrketränanade de senaste dagarna. Men vill man klara ett Vasalopp så gäller det att ligga i! ;) Måste styra upp det hela nu så att jag verkligen tränar ordentligt framöver. Ska köpa ett nytt 5-gångerskort på Studenthälsan så kan jag köra body-pump en gång i veckan och sen hoppas jag att Marie och jag tar upp våra 90 minuterslöprundor också. Lite simning och så en rejäl dos styrketräning på det så ska det nog lösa sig! Sen får man väl köra på vilja de sista milen om det skulle krisa... ;)

Börjar fundera lite smått på att köpa en ny mobil. Eller, egentligen känner jag inget behov av det, men jag känner omgivningens kritiska blickar när jag tar upp min tejpade Sony-Ericsson... I går när jag skulle visa min mobilbiljett för konduktören på tåget började hon skratta och sa: "stackars mobil..." Saken är den att gummikanten på utsidan håller på att falla av (vilket jag motverkat genom tejpning), men i övrigt fungerar den bra. Så varför byta då?



Bästa tröttheten.

Skön känsla.

Att vara så där trött i kroppen som man bara blir av styrketräning och simning.

Visserligen kanske lite tröttare än om man vore vältränad i vattnet, men men... Fortfarande en skön känsla.

Undrar om träningsvärken i morrn blir lika härlig... I'm thinking: NOT. ;)

090101

Jag är inte vän med fettsyrametabolismen, det är ett som är säkert. Tyckte att pluggandet kändes hyfsat fram till igår, medan jag fortfarande höll på med kolhydraterna vill säga, men nu känns det plötsligt rätt motigt igen. Nåja, det sjunker väl in så småningom får man hoppas...

Tillbaka i Södertälje är jag i alla fall. Resten av familjen har jag dock lämnat kvar i Närke, för nu ska här intensivpluggas några dagar och då underlättar det att inte ha tre jullovslediga familjemedlemmar hemma. ;)

Men först igår firades det nyår! Var hemma hos Hanna på kvällen tilsammans med Linnéa, Mats och tre andra av Hanna & Linnéas kompisar. Vi åt mycket gott vill jag lova samt spelade lite spel och så innan det skålades och tittades på fyrverkerier vid tolvslaget.                                                                                                                                                                                                                                                                          
    
 
               
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

Så då är det alltså 2009 då. Tänk er att vid nästa nyårsskifte har det gått hela 10 år på 2000-talet! Läskigt... Var tar tiden vägen egentligen?

GOTT NYTT 2009!!! :D



RSS 2.0