Brrr...

Det är kallt, kallt, kallt! Kallt överallt!

Det är kallt här hemma, vaknade i morse och skruvade genast upp elementen (så, okej då, nu är det inte så kallt längre....;) )

Det är kallt i skolan, vår föresläsningssal har av någon anledning kraftig AC på även denna årstid...

Det är kallt i vattnet på Fyrishov. Måttligt skönt att simma ett långt a2-pass stel som en pinne...

Inte minst är det kallt när man cyklar tvärs genom stan i regn och blåst. Måste byta till ett par tjockare vantar i morrn!

Tack förresten, pappa, som kom hit igår med både dunjacka och andra diverse nödvändiga vintergrejer! :)

Hörde att det skulle bli snö i natt... Känns mycket troligt.

Benböj bland biffar.

Testade Fyrishovs styrkelokal idag för första gången i "rusningstid", vilket innebar att jag fick trängas med ett tiotal biffiga giganter till styrkelyftare (det är egentligen tyngdlyftarföreningens lokal). Kände mig minst sagt liten där bland alla decimeterbreda biceps...

Styrkan gick iaf bra, körde rätt tungt med 6 eller 8 rep på varje övning. Men usch vad trist det är att träna själv, saknar min styrkakompis Hanna! ;)

Efteråt stack jag till kören med Frida, Rebecka, Linnea och Hanna (klasskompis-Hanna alltså). Bra drag i dag med många roliga sånger!

I morrn kväll ska vi fyra (alla utom Linnea) gå på Sing-along-Mamma-Mia!!! :D
Det blir nog väldigt märkligt och inte minst, väldigt kul! ;)


Tvättproblem.

Körde just en tvättmaskin - UTAN TVÄTTMEDEL. Mycket begåvat...

Saken var den att jag inte riktigt visste vilket fack jag skulle lägga tvättmedlet i. Hade 50% chans att få det rätt men naturligtvis blev det fel! För där låg minsann pulvret kvar i förtvättsfacket! ;)

Så det var bara att köra en omgång till! haha... ;)


Venplugg och A4...

Rätt skön känsla att sitta inomhus när det blåser och regnar ute. (Mindre skönt att cykla hem från träningen i det vädret, men nu är man ju iaf inne, mat i magen och kläderna hänger på tork!)

Ganska bra söndag ändå, har både hunnit med att läsa endel i betongklumpen Guyton (vår fysiologibok) samt plugga lite artärer och vener under förmiddagen. På eftermiddagen var jag i skolan och mikroskoperade lite med en kompis innan jag stack till träningen.

Blev lite dock lite paff när jag såg dagens huvudserie: 14 stycken 100:ar A4... ( 2x6 stycken st. 2 min och sedan 2 st med mycket vila emellan) Kändes lite småtungt och som så ofta var jag rätt snabb i början av serien och allt annat än snabb mot slutet.... Nåja, åtminstone skönt att man var snabb någonstans. ;) Börjar faktiskt känna mig lite tävlingssugen nu... DM om två veckor blir skoj!


Vaxad!

Har just vaxat benen med professionell hjälp för första gången. ;)

Saken var den att jag så sent som igår (när jag satt och hade absolut ingenting att göra i väntan på Sculp-passet) konstaterade att mina ben var ganska redigt igenvuxna. Så, på vägen hem från skolan idag cyklade jag förbi salongen alldeles bredvid Hotell Uppsala (vilken jag ju vet att vissa testade när vi var här på SM för två år sedan ;) ). Så jag tänkte: varför inte prova...

Det roliga var (det enda roliga förresten, för usch vad ont det gjorde...) att hon som vaxade benen inledde med att säga: "Oj, jag det var ju dags här ser jag!" för att hon tyckte att jag hade så håriga ben och sedan småfnissade hon titt som tätt när hon inte fick bort håret (tydligen satt mina hårstrån rätt hårt). Skulle nog inte kunnat hålla mig för skratt om det inte hade varit för smärtan. :)

Men men, då har man hårfria ben ett tag framöver iaf. Bra investering! ;)

:) och :(

Dagens bästa: Jag får servera på Preklinfesten om tre veckor!!! :D (alltså på T5:ornas tackfest till T6:orna som nu påbörjar den kliniska delen av utbildningen) Det var 52 pers i klassen som ville servera men det fanns bara 30 platser, så det var lottning som gällde.

Dagens sämsta: Att jag glömde ta med mig något att plugga i väntan på att mitt Sculp-pass skulle börja, vilket resulterade i 55 minuters tråkig väntan på en obekväm bänk utanför omklädningsrummet på Stallet...




Förresten, det spelas sjukt många bra låtar på radio just nu. Här är en som jag garanterat kommer ha lyssnat sönder om ett par veckor:





Undrar vad jag gjorde för att få sådan här text förresten... Har faktiskt ingen aning. ;)


Fredag, lördag, söndag och måndag!

En ovanligt  bra helg var det!

Sara kom med tåget vid 16-tiden i fredags (dock två timmar försenad p.g.a. strulande tåg, men men...). Vi hoppade upp på cyklarna, stack och fixade gästleg till Sara och trampade sedan hem till mig (Sara fick låna Carros cykel som ändå står vid stationen eftersom hon pendlar från Stockholm, supersnällt!).

På kvällen var det ut på Värmlands som gällde! Det började dock mindre bra... Vi skulle beställa varsin drink och bad om något i stil med Cosmopolitan. Bartendern frågade om vi inte ville prova hans specialare som, vad vi hörde, skulle vara någon sorts "Apricot Dream". Det lät ju bra, så visst, tänkte vi. Vad vi fick var dock mer av en mardröm än en aprikosdröm... Äcklig, besk körsbärssmak för hela slanten var det! Var tvungna att få bort eftersmaken med varsin öl, så illa var det... hehe... ;)

Som tur var repade sig kvällen fort när vi kom in på dansgolvet. Efter bara ett tag träffade vi nästan hela basgrupp 5 från min klass, så vi var ett rätt stort gäng som svängde loss där till slut. Jättekul kväll blev det. :)

Under lördagen spenderades rätt mycket tid i centrums shoppingstråk. Hittade både det ena och det andra... :)
På kvällen började vi med att se en film och äta pizza hemma. Sedan kom vi på att vi ville ju faktiskt gå ut denna kväll med, så det blev Norrlands till slut! ;) Öppet ändå till 4 hade de eftersom det hade varit Gask tidigare under kvällen. Vi träffade några nya bekantskaper från kvällen innan och även denna kväll (eller natt) blev riktigt lyckad.

Detta var verkligen helgens låt. Vet inte hur många gånger den spelades på nationerna.





På söndagen skulle Sara med tåget strax efter 11. Jag följde henne till stationen och åkte sedan till skolan för att plugga lite. Fick endel gjort innan jag sprang på Erik och tiden pratades bort istället. :P

Vid 16 stack jag till Fyrishov. Hoppades innerligt på att det skulle vara ett lugnt  pass eftersom jag kände mig lite halvfräsch i kroppen, men nej minsann! Broken var det och snabbt skulle det gå! Jag simmade 2x(2x50fr st50) och jisses vad kass jag var! Blä...

I dag har jag haft två labbar, en halvtråkig om pH och en lite roligare om hemoglobin (där man fick ta blodprov och mäta och räkna ut sin egen hemoglobinhalt). Det gick väl hyfsat bra, men min labpartner, hyperhemoglobinaren Oskar fick skumma värden en bra bit utanför mätområdet, trots att vi gjorde om hans del av labben flera gånger. Skumt...

Efter skolan stack jag och tränade. Denna gång med A-gruppen i stället för Elit. Det var jätteskoj faktiskt, men ett hårt pass. Huvudserien var 8x(200me A2 + 50 spec A4) vila 10s efter 200-ingen och 20s efter 50:an. Det gick ändå helt okej, låg på 30 - 31 låga rätt igenom och det gick snabbare ju längre serien gick (kanske inte är jättesnabba tider egentligen, men med tanke på att det var en massa 200:ar medley och knappt någon vila emellan så kändes det bra!) 

Efter träningen skyndade jag hem, åt och cyklade sedan till Akkis där vi skulle ta den andra hepatit-sprutan vid 19-snåret. Sved som attans gjorde den!

Nu sitter jag faktiskt i skolan. Kändes lite värdelöst att cykla in till stan bara för en liten spruta som tog fem minuter så... Klev in i biblioteket och kände mig vansinnigt ambitiös, men sedan hittade jag inte den bok jag behövde så då fick jag syn på datorerna istället... ;)

Men men, ska nog göra ett försök till. Ser en bokhylla där det står: Biochemistry, blood. Är nog ungefär vad jag behöver, ska leta lite där!

Hej så länge!


Första (och sista) storinköpet på två hjul...

Har insett att det är fruktansvärt osmidigt att storhandla om man inte har bil. Gjorde ett försök idag efter träningen (vilket ju i sig inte var så genomtänkt, borde snarare haft lite mer energi för själva handlingsproceduren känner jag...) Killen i kassan såg aningen fundersam ut när jag sakta med säkert fyllde både ryggsäck och kassar med matvaror. Det var ju ändå bara den enkla biten, skulle velat sett hans min när jag sedan cyklade hem med två fulla kassar på styret, en galet tung ryggsäck på ryggen och en stor gul påse med träningsgrejer på pakethållaren. Haha... Att jag också än en gång gjorde misstaget att "gena" över åkern fick jag verkligen sota för idag. Det var mörkt, blött och inte minst GEGGIGT. När jag väl kom hem hade det mesta utom matvarorna (som ju låg skyddade i påsarna) fått en härligt kladdig gegamojehinna över sig. Min cykel är allt annat än gul just nu...

Tror jag lägger ner det där med storhandlande för ett tag framöver.  ;)

I morrn kommer Sara hit! Ska bli skoj! :D

Anmäld!

Så var man anmäld då...

VASALOPPET

1 mars 2009

:D !!!


Blodgivning, trots allt!

Naturligtvis kunde jag inte motstå. Föll helt enkelt för det stora blodgivargrupptrycket... Haha... ;)

Nej, så här var det:

Jag läste på lite på egen hand om blodgivning och idrottande och kände mig skeptisk. Carro, Erik och jag hade bestämt att vi skulle gå till blodcentralen idag och jag tänkte att jag hänger väl med så kan jag fråga lite mer om blodgivning och träning...

Kvinnan i receptionen tyckte inte att det skulle vara några problem och jag hade ärligt talat lite svårt att bara gå därifrån, så rätt som det var satt jag där i stolen med benen i högläge och kanylen i armen!

Men jag ångrar mig inte, tyckte faktiskt att det var riktigt kul! Man lärde sig ju en hel del också (hon som tog hand om mig tyckte nog att hon fått en väldigt frågvis blodgivare...;) )

Sen fick man ju en present också, alltid trevligt! :D Jag tog ett vinglas, tänkte försöka samla ihop till ett halvdussin eller så...

Snopet var dock en sak: När jag kom ut igen satt Carro och Erik kvar i väntrummet. Tydligen fick man inte ge blod om man vaccinerat sig mot TBC under den senaste tiden (en vaccination som jag ju skjutit upp en aning). Så utgången blev så att den som egentligen inte tänkt ge blod blev den ende som gjorde det! ;)

Men det känns iaf bra att jag gjorde det och jag tror nog inte att det ska vara några problem träningsmässigt. Så mycket tränar jag ju faktiskt inte för tillfället! ;)

Att ge eller att inte ge blod...

Lite klurigt faktiskt.

Jag var på blodcentralen och testade om jag kunde ge blod för ca en månad sedan. Provsvaren har kommit och nu har jag fått ett mail där jag mer eller mindre uppmanas att komma och ge blod. Egentligen vill jag hemskt gärna göra det, för det känns ju som en bra grej, plus att jag är lite nyfiken på själva processen. ;)

Hur som helst har jag iaf bestämt mig för att vänta till december med blodgivningen, för även om jag inte tränar jättehårt just nu så känns det ju faktiskt klokt att behålla de stackars röda blodkroppar man har om man överhuvudtaget vill simma snabbt denna säsong. :P

Men då, i december, ska det ges blod OCH vaccineras mot tuberkulos. Det är en annan grej jag skjutit fram lite... Resten av klassen har redan tagit vaccinet, vilket innebär 12(!!!) veckor utan bassängbad p.g.a. infektionsrisk. Helt galet, men mina kursares vaccineringssår har börjat vara sig ordentligt har jag hört, så det är väl kanske befogat att avstå från bad i skitiga bassänger...

Men hur ska jag någonsin kunna hålla mig från vattnet i 12 veckor?!!

Simning :D

Astra Zeneca Cup igår:

Först simmade My, Hanna, Linnéa och jag lag, 4x50 me. Vi ville ju SM-kvala och det lyckades vi faktiskt med! My persade rejält och Hanna simmade fort på bröstsimmet.  Förhoppningsvis kan vi kapa ett par sekunder till såsmåningom om Linnéa och jag lägger på ett kol också! ;) Kvaltiden var 2,01,29 och vi gjorde 2,01,29! Så det var ju lugnt! Haha... Ibland gäller det att ha lite tur också. :) Kul iaf att ha två 50-lagkapper till SM.

Mitt nästa lopp var 100 fj individuellt. Egentligen inte sämre tid än vad jag brukar göra, för fjärilen har inte funkat på länge, men det känns ju halvbra när man kommer 10 s efter den som vinner...

4x100 fr på slutet var jätteskoj! Kände mig stark hela vägen och tiden var snarare bättre än sämre mot vad jag brukar göra i början av säsong. Ska ner under minuten på DM!


Hanna var grymt snabb på 100 me och vann en cykel. Perfekt inför Klassikern och Vätternrundan! Fast det är ju iofs mer än ett halvår till dess. Nästa Klassikerlopp är Vasan den 1 mars. Känner mig astaggad inför det, ska bli grymt kul! Tydligen måste man dock tillhöra en skidklubb för att få deltaga så... får ta och fixa det först.

Nu ska jag ut och promenera med de kära päronen innan jag åker hem till Uppsala! ;)





Everything.

Lyssnade verkligen sönder denna låt förra hösten, men den höll bra! Nu är jag inne på lyssna-sönder-period nummer två. :)

Just love it!



Hemma.

Det är skönt att vara hemma.

På samma gång är det skönt att veta att man bara är hemma några dagar.  Det är som att all den tid man normalt skulle umgås med föräldrarna under ett par veckor plötsligt ska klämmas in under en och samma helg. Intensiv föräldratid blir det och hur mycket jag än älskar mina föräldrar kan det ibland kännas som för mycket.

Haha... Låter ju som om jag blivit en riktig enstöring av att bo ensam i en dryg månad! Men jag tycker verkligen att det är skönt att bo för mig själv. Att kunna se på tv utan att behöva tjafsa om vilken kanal som ska visas, att kunna stapla disk i flera dagar innan man gör något åt det och att kunna plugga ostört när som helst på dygnet.

I morrn ska det simmas Astra Zeneca Cup härhemma i Sydpoolen. Har verkligen ingen aning om hur det kan tänkas gå. Har ju inte direkt tränat flitigt på sistone vilket iofs kan tala både för och emot när det gäller att simma snabbt. Två lagkapper (där jag simmar 50 och 100 fritt) samt 100 fjäril individuellt blir det i morrn. Hoppas att vi kan fixa ett SM-kval på 4x50 me. I övrigt får man väl helt enkelt se vad bristande träning har resulterat i...  ;)

Varför ska man vakna i tid för?!

Känns inte riktigt som att jag haft turen på min sida idag...

Vaknade 8.13 i morse, hela 2 minuter innan första föreläsningen! Kanske inte så farligt kan man tycka, men sådant händer bara inte mig! Kan med lätthet räkna de gånger jag försovit mig på en hand. Ställer alltid dubbla väckarklockor t.o.m! (Vilket jag för en gångs skull naturligtvis inte gjorde igår kväll...)

Men men... Hann dit till 2:a timmen iaf och Linnea uppdaterade mig snabbt med vad jag missat. Resten av dagen flöt på, hann faktiskt med en runda på Gustavianum också under lunchen tillsammans med Eva. Hittade en Uppsala Universitet-tröja i shopen. :) 

                   

PU:n på eftermiddagen handlade om att ha ett proffessionellt förhållningssätt gentemot patienten och att ställa öppna frågor för att få en så riktig symptombild som möjligt. Väldigt intressant och lärorikt var det. Fredrik och jag framförde vårat lilla skådespel som vi fått på mailen förra veckan. Skådespelet bestod av en läkar-patient-konsultation och efteråt skulle eventuella brister i kommunikationen diskuteras.

Slutade vid fyratiden och hade tänkt sitta kvar och plugga i skolan till halv sju och då gå på Sculp-passet på Stallet. Kände mig dock lite hängig så jag åkte hem och åt och vilade istället. Har nog lite av en förkylning i kroppen för min aptit är enorm! (Ja, jag vet att det låter konstigt men jag blir galet hungrig när jag är sjuk.) Dessutom har jag en skum känsla i vaden, känns ungefär som om någon triggade konstant på en ond punkt. Kände av det redan igår när jag sprang men ignorerade det med all kraft (vilket naturligtvis inte gjorde saken bättre). Så det var nog bra ändå att jag skippade Sculp-passet även om det gör mig sjukt rastlös...

Får helt enkelt bänka mig i soffan istället för snart är det Grey's! :D 

Tisdag.

Dagen började aningen för tidigt med ett misstag egentligen... Eftersom gårdagen var så otroligt fin vädermässigt och jag var hemma hos Linnea och åt tårta hela kvällen istället för att träna tänkte jag: "Jag kan ju gå upp tidigt i morgon istället och springa lite i det fina vädret." Mm, tjena... Det hade väl funkat i augusti. Vad jag inte tänkte på är att klockan 6 en oktobermorgon är det becksvart ute! Men när jag väl vaknat ville jag ju inte ångra mig, sömnen var ju ändå avbruten... Så hurtigt nog begav jag mig ut på en joggingrunda i den 3 gradiga becksvarta morgonen. Kan ju säga att jag lärde av mitt misstag iaf...

Föreläsning mellan 8 och 12 och därefter mikroskoperingsgenomgång. Tack och lov inte lika många preparat att hålla reda på denna gång!

Kom hem redan halv tre och då sken solen så varmt att jag t.o.m. kunde sitta på balkongen och plugga ett tag. Dessvärre var jag tvungen att ta en liten powernap efter ett tag...(det brukar som bekant straffa sig senare på dagen att träna på morgonen).

Klockan 16.45 mötte jag Frida på Vaksala Torg och vi strosade runt och kollade på höstmarknaden i en timme innan kören. Jag köpte en massa gott tunnbröd och en liten tomte! (Visserligen galet tidigt att börja tänka på julgrejor, men jag kunde inte låta bli!) Förresten drog Frida med mig högst upp i Konserthuset också för att kolla in toaletterna. Haha... eller rättare sagt utsikten över hela Uppsala från toaletterna. (men toalettrummet i sig var också rätt häftig, nog bland det största jag sett, typ en miljon toalettbås...)

Nu har jag som vanligt råkat glömma att jag lagar mat samtidigt som jag sitter vid datorn... Morgondagens matlåda blir pastaälgar från IKEA och sönderkokt korv! :P



Regnet det bara öser ner...

Det bara regnar och regnar.

Jag bara pluggar och pluggar.

Om en halvtimme ska jag hursomhelst trampa iväg till Fyrishov.

Hoppas det slutar regna...

     

Helg, sköna helg.

40 minuter. Det är vad det tar att gå från Uppsala centrum hem till mig. Ändå inte så lång tid som jag hade trott, för jag bor ju ändå långt bort åt hellskotta...

Anledningen till att jag överhuvudtaget begav mig ut i stan utan cykel och fick tillfälle att promenera hem var att Frida och jag tog en tur till IKEA i morse. Hon hade då lånat sin mammas bil och efteråt skjutsade hon mig till centrum där jag träffade Sandra för lunch. Sedan kände jag helt enkelt för att promenera hem...

Hittade (som vanligt) både ett och annat på IKEA.
Följande inhandlades:

En lampa att ha på mitt soffbord
Två eluttagsdosor
En duk
Älgpasta! ;)
En kanelbulle och te i cafeterian 
(det är ju faktiskt kanelbullens dag!)

En sak som både jag och Frida blev så sjukt irriterade på var att IKEA redan börjat sälja en massa julgrejor! Alldeles för tidigt! Det är ju nästan tre månader till julafton! Förstör lite av julens magi tycker jag. För det går ändå ruggigt fort alltihop, har precis hunnit vänja mig vid att det är höst känns det som... Att sedan tänka att jag redan gått i skolan här i 5 veckor känns jättekonstigt. Det är en fjärdedel av terminen det.

                  

I går var en sådan där dag när jag hann med ruggigt mycket. Först hade vi föreläsning på förmiddagen, sedan iofs lite dötid innan mikroskoperingsduggan men då tog vi en promenad i det fina höstvädret. :)

Sedan duggan då. Den gick jättebra, vilket känns oerhört skönt. Mest för att det är lite som ett bevis på att man har givit sig in på något som man faktiskt kan fixa, det skulle ju kännas lite tungt att kugga på första provet...

Efter skolan cyklade jag till Fyrishov och tränade. Första a3-passet för mig på jag vet inte hur länge... Rätt tungt var det, men egentligen inte värre än vanligt. För när har a3 någonsin känts lätt för mig? ;) Huvudserien var 15X100 +10x100+5x100 och sedan var det 5x200 där sista 50 skulle vara max. Gick helt okej, men mina armar var så trötta att jag knappt orkade hålla dem på styret på hemvägen...

Efter passet skyndade jag hem, åt en massa (var helt sjukt hungrig!) och begav mig sedan iväg för att möta Frida. Vi cyklade till Björn som skulle ha inflyttningsfest i Flogsta. Ca 50 pers i en liten studentkorridor var det. Trångt och varmt men himla kul! Sen fanns det ju Singstar också, så... :D

Just det, en annan lite smått galen grej som jag gjorde i går var att anmäla mig till Stockholm marathon! Den 30 maj är det dags, så det är ju ett bra tag kvar. Men jag ser verkligen fram emot det!

Nu har jag en härlig oplanerad lördagkväll framför mig. Ska fixa med lite grejer, laga mat och se på TV. Borde väl plugga lite fall också, men det finns ju en dag i morgon också. ;)

Mikroskopering m.m.

Denna vecka kan man garanterat alltid hitta någon från klassen i mikroskoperingssalen oavsett om klockan är 8 på morgonen eller 10 på kvällen (om vi inte har någon föreläsning alltså). Ångesten inför fredagens dugga börjar kännas tung för vissa medan andra inte orkar tillbringa en minut till framför mikroskopet eftersom de redan kan allt. Själv tillhör jag väl en av majoriteten som känner att de börjar få hyfsad koll men ändå är glad att det finns en hel torsdag i morgon.

I dag tog vi förresten EKG på varann i skolan. Riktigt intressant var det! Men det där med att tyda det är ju verkligen en hel vetenskap, det ska vi fortsätta med i morrn.

Nu i kväll körde jag först ett Sculp-pass på Stallet, galet jobbigt, som vanligt! Sedan cyklade jag hem och började laga mat lite för ivrigt... Det blev aningen för hög belastning på systemet när både ugn, mikro, vattenkokare och TV var på, så plötsligt blev allt svart. Ilade iväg till familjen jag hyr av snabbt som attan för att fixa proppen som gått. Som tur var löste det sig fort, så sedan kunde jag ostört se på höstens första avsnitt av Grey's. Den serien känns om möjligt ännu roligare nu när man själv pluggar till läkare! :D

Nä, nu ska jag repetera preparaten till duggan en snabbis och sen är det nog bäst att sova för tro't eller ej så ska jag faktiskt morgonträna i morrn! ;)


RSS 2.0