Å nu så skall ni nollas förstååååås!!! :D

Nu är det nollning för hela slanten som gäller!

Våra kära T1:or började i går och vi hälsade dem välkomna med ett helt absurt men galet kul fejkupprop klockan 8. När vi drivit med situationen någon halvtimme (och faktiskt lyckats skrämma upp en hel del personer!) avslöjades allt och alla vi T2-faddrar dansade och sjöng vår egen version av Främling för dem. :)


Låt: Carolas "Främling"


Vers 1

  

Nollor, vad döljer vi för er?

Det ska ni nu få veta! [kråma sig]

En svag fragrans

Av sprit nånstans

Men ändå...


Vers 2

  

Nollor, vad döljer ni för oss?

Vi ber er, låt oss få veta

Kan ni palpera?

Kan ni punktera?

Kan ni nååååååååått?


Refräng

  

För läkarlinjen tar en evighet

Ni ska få uppleva det här med oss

Vi tar första stegen

Och visar er vägen ikväääääääll


Alkohol ger kul(t) beteende

Nu ska vi upptäcka dess hemlighet

Stjärnor man ser dom

I skallen där é dom

Hos dig

Å nu så skall ni nollas förståååååååås

Sen blir ni aldrig mera främmande för oss.



Efter fejkuppropet skedde indelning i Nollegrupperna som vi skulle ses i senare på kvällen. 

Då var det slut på det roliga för stunden, åtminstone vår oss T2:or. Vanlig skoldag väntade, suck... Inte mindre än 5 timmar föreläsning, första dagen! Vårat upprop var mindre kul om man säger så. Den kursansvarige läraren hälsade oss välkomna genom att säga: "Första terminen på läkarlinjen är så att säga väldigt översiktlig, ni kommer att märka en enorm skillnad i hur mycket mer arbete ni kommer att behöva lägga ner nu på termin två". Det och den på uppropet följande föreläsningen lyckades sänka det härliga humöret från fejkuppropet rätt ordentligt...



Hur som helst makade sig dagen sakta framåt och vi mer eller mindre sov oss igenom de halvtrista föreläsningarna, det märktes att man stigit upp kl 5.15 för att öva spex. Lite morgonträningfeeling över det. ;)

Till slut var klockan ändå 16.30 och det var dags att förbereda för kvällens strapatser! Rebecka och jag begav oss hem till Malin, invaderade hennes korridorskök (till hennes korridorares förskräckelse) och började hacka grönsaker för glatta livet. Två timmar senare stod tacosen på bordet och övriga Kirurgfaddrar anlände med våra nya Kirurgnollor. Vi åt middag, umgicks samt klistrade och klippte ihop en Kirugflagga. Därefter var det ut på VeDala som gällde där vi slöt upp med Ortopeder, Kardiologer, Proktologer och Neurologer. En riktigt lyckad kväll var det!




I dag fick man sovmorgon. Riktigt skönt! Klockan 11 ska jag träffa Malin på Akademibokhandeln och kolla lite kurslitteratur. Sedan är det fallstart med de nya basgrupperna! Spännande, spännande! :)

Till kvällen är det Pubrunda med nollorna för att guida dem lite i Uppsalas nations- och uteliv. Det kommer vara fullspäckat med aktiviteter hela de två första veckorna, grymt kul för nollorna och inte minst för oss. Känns som att gemenskapen i klassen verkligen får ett uppsving nu med denna andra nollningsomgång. Det kommer att tävlas sinsemellan nollegrupperna och på fredag nästa vecka koras vinnarna.

Okej, denna video ger ortopedkänsla, men kom ihåg att det är Kirurgerna som regerar!!!

Like a surgeon!
;)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0